Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліція провела ще вісім обшуків за фактом завищеної вартості підсвічування будинків

Обшуки проводилися за місцем проживання фахівця департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради, а також вдома і на роботі у підприємців, які продали світлове обладнання.

В ході досудового розслідування було встановлено, що підрядники здійснювали закупівлю обладнання за ринковими цінами, а при виконанні робіт завищували вартість обладнання в кілька разів.

Правоохоронці провели додаткові вісім обшуків в рамках кримінального провадження, яке було відкрито за фактом завищення вартості світлового обладнання при проведенні ремонту багатоквартирних житлових будинків на проспекті Гагаріна. Про це повідомляє прес-служба "главку".

Обшуки 11 червня проводилися за місцем проживання фахівця департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради і за місцем проживання і роботи підприємців, у яких було куплено світлове обладнання.

"В ході проведених заходів було виявлено та вилучено незаперечні докази протиправної діяльності", — повідомили в поліції.

В ході досудового розслідування було встановлено, що підрядники здійснювали закупівлю обладнання за ринковими цінами, а при виконанні робіт завищували вартість обладнання в кілька разів.

Після цього посадові особи департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради здійснювали прийняття зазначених робіт і перераховували гроші на розрахункові рахунки підрядників. Загальна вартість укладених контрактів — близько 28 мільйонів гривень, з яких 13 мільйонів в даний час перераховані на розрахункові рахунки підрядників.

KHARKIV Today раніше писав про те, що чиновники міськради закривали очі на вартість підсвічування будинків. Крім цього, заступнику директора департаменту житлово-комунального господарства вручили підозру в привласненнні понад 800 тисяч гривень.

Слідчі повідомили чиновнику про підозру за ч. 3 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно за попередньою змовою групою осіб та службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу і звільнення з посади.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.