Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліцейські покривали убивць, які спалили дівчину в колекторі на околиці Харкова

Двоє чоловіків, які вчинили розправу над дівчиною в Новобаварському районі, зізналися, що в 2013-му вбили 46-річного чоловіка. У поліції смерть чоловіка називали природною.

Двоє чоловіків, які вчинили розправу над дівчиною в Новобаварському районі, зізналися, що в 2013-му вбили 46-річного чоловіка. У поліції смерть чоловіка називали природною.

Чоловіки, які в кінці лютого вбили і спалили в колекторі 25-річну жінку, розповіли слідчим ще про одне вбивство семирічної давнини. Особливо тяжкий злочин, який стався в листопаді 2013 року, приховали співробітники слідчого відділу Новобаварського відділу поліції ГУ НП в Харківській області. Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

"Так, в провадженні СВ Новобаварського ОП ГУ НП в Харківській області перебували матеріали кримінального провадження, внесені в ЄРДР за ч.1 ст.115 КК України, за фактом природної смерті невстановленого чоловіка, виявленого в листопаді 2013 року в річці Уди. Співробітниками поліції в порушення вимог  статей 2, 9, 28 КПК України, а саме про повне, всебічне і об'єктивне дослідження обставин вчиненого кримінального злочину, було винесено постанову про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального злочину. Встановлено, що причетними до скоєного кримінального злочину виявилася група осіб — 27-річний харків'янин і 30-річний житель селища Пісочин", — пояснили в прокуратурі.

Тепер прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження, кваліфікація змінена з природної смерті на умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб і з особливою жорстокістю, про що внесені відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Крім того, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України за фактом службової недбалості працівників відділу Новобаварського відділу поліції ГУ НП в Харківській області.

Нагадаємо, зловмисникам, які вбили і спалили дівчину в колекторі, а також забили до смерті чоловіка ногами і камінням повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), ч. 4 ст. 187 (розбій) та п. 4, 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в колекторі річки Уди знайшли тіло обгорілої дівчини. 6 березня підозрюваних затримали — ними виявилися раніше судимі 30-річний житель Пісочина і 27-річний харків'янин

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.