Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліцейські перевірять електронний підпис Кернеса

Александр Новак демонстрирует письмо якобы авторства Геннадия Кернеса. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Хто ставив підпис на документі, належить з'ясувати слідчим.

Прокуратура розглянула звернення депутата Харківської міськради Аліни Мустафаєвої про те, що документ про подання секретаря міськради підписував не Геннадій Кернес. 

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів). Розслідуванням буде займатися слідче управління ГУ Нацполіціі в Харківській області під процесуальним керівництвом прокурорів Харківської обласної прокуратури. Про це йдеться у відповіді першого заступника Харківської обласної прокуратури Володимира Лимаря на звернення депутата Харківської міськради Аліни Мустафаєвої. Документи вона опублікувала в своєму Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін не вірить в листи Кернеса з електронним підписом

"Невстановлені особи Харківської міськради 9 грудня здійснили підробку подання від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса про обрання секретарем Харківської міськради Ігоря Терехова з використанням електронного цифрового підпису Харківської міськради, який виконаний не особисто Геннадієм Кернесом, через стан його здоров'я, а іншими особами", — зазначено в короткому викладі обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

Документ: Telegram / Алина Мустафаева
Документ: Telegram / Алина Мустафаева  
Документ: Telegram / Алина Мустафаева
Документ: Telegram / Аліна Мустафаєва  

Нагадаємо, за інформацією депутата Харківської міськради Аліни Мустафаєвої, під час першої сесії Харківської міськради нового скликання Ігор Терехов і Олександр Новак підробили подання Кернеса. А для того, щоб відображалась німецька IP-адреса, їх спільник повторно відправив документи з Німеччини.

Відзначимо, в цей час Геннадій Кернес перебував на лікуванні в берлінській клініці "Шаріте". П'ятий мер Харкова помер 16 грудня, його поховали 23 грудня на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.