Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліцейські інсценували "чорну" вирубку лісу в Харківській області

Для поліпшення статистики розкриття злочинів, пов'язаних із незаконним вирубуванням лісу, співробітники Борівського відділення залучили 51-річного місцевого жителя.

Копам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Троє співробітників Борівського відділення поліції ГУ НП в Харківській області отримали підозри за притягнення завідомо невинної людини до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

Слідство встановило, що в березні-квітні начальник одного з секторів поліції в змові з керівником відділення і слідчим для поліпшення статистики розкриття злочинів, пов'язаних з незаконним вирубуванням лісу, сфальсифікував докази скоєння злочину 51-річним громадянином.

Так, працівники поліції доставили місцевого жителя на місце, де було завчасно вирубано дев'ять сосен, і вручили йому бензопилу. Так вони оформили видимість того, що чоловік здійснював вирубку дерев, не маючи на те дозвільних документів.

"Надалі слідчим поліції було відкрите кримінальне провадження, в ході якого місцевому жителю навіть було повідомлено про підозру", — пише прокуратура.

Прокуратурою області спільно зі слідчими ДБР і оперативними співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки проведено обшуки в службових приміщеннях відділення поліції.

обыски

В результаті начальнику одного сектора поліції оголосили про підозру за фактом організації залучення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 372 КК України). Одному з керівників цього відділення — за фактом підбурювання до залучення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 372 У Україна), а також слідчому — за фактом залучення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією (ч. 2 ст. 372 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Зараз ведуться пошуки спільників і вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.