Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Покинута дитина": чоловікові з синдромом Дауна сім років шукають рідних

Фото: Facebook / Мария Малевская
Чоловіка називають Юрою-головлікарем, місцеві жителі жаліють його, годують і одягають.

Більше семи років тому в селищі Донець (Балаклійський район) з'явився чоловік з синдромом Дауна. Тривалий час він жив в лікарні, у нього не було документів і ніхто не знав, звідки він і чи є у нього родичі. Чоловік відгукується на ім'я Юра, місцевий житель, з яким він подружився, прозвав його Юрою-головлікарем.

Зараз лікарню закрили на ремонт і чоловік займається бродяжництвом, потрапив в нехорошу компанію. Прилаштувати Юру до якогось лікувального закладу не можна, тому що немає документів. Про це KHARKIV Today повідомив селищний голова Донця Анатолій Наздрачов.

"Живе він з 2013 року, доставив його до Балаклійської лікарні невідомий. Підозрюємо, що з вокзалу його привезли,"швидка" доставила його до нас в лікарню. Влітку він пішов, бродяжити. Мені його шкода, відправити не можу нікуди, тому що все впирається в документи, жоден заклад його ніколи не прийме. Зверталися до поліції, не можуть встановити особу, кажуть, що він не з нашого району 100% ", — пояснив Наздрачов.

За словами місцевої мешканки Любові Щирової, яка раніше працювала в місцевій лікарні, Юра вихований і був охайним, але його нинішній спосіб життя лякає. Він нічого не говорить.

"Йому дають і випивати, видно, і курить. Я вчора його бачила — заріс, брудний, це жах просто. Покинута дитина. У 2013 році його до нас з Балаклійської ЦРЛ привезли. Він вихований, завжди речі чисті, складені, в порядку, ліжко застелить — жодної складочки немає, завжди вмивався, голився", — згадує вона.

Юра главврач. Фото: Facebook / Мария Малевская
Юра-головлікар. Фото: Facebook / Марія Малевська

Юру одягають і годують місцеві жителі, але після того, як він пішов з лікарні — став виглядати гірше.

"Одяг йому люди, які лежали в терапії, приносили, підгодовували — хто що дасть, то булки, то котлети, то морозиво, то тістечко, хтось з дому борщу принесе. Він вгодований був, як колобок, а тепер страшенно худющий, тому що в під'їздах спить на сходах, вдень десь на лавочках, то під кущами, то біля річки", — розповіла Любов Щирова.

Намагалися знайти рідних Юри і раніше — шукали в Харкові, приїжджали в Донець і люди, які шукали зниклих з Рівного та Харківської області.

"Ніхто не відгукувався, двічі ми на "Жди меня" заявку давали", — уточнила місцева мешканка.

Селищний голова вирішив звернутися на телебачення, щоб про чоловіка дізналися якомога більше людей. За перший день подзвонили декілька чоловік.

"Сьогодні з'явилися перші дзвінки з Києва, але не підтвердилася інформація. Ми чекаємо з Кам'янського (Дніпропетровська область) інформацію, дзвонив чоловік", — додав Наздрачов.

На вигляд Юрі 35-40 років, його зріст — близько 160 сантиметрів. Людей, які знають його або родичів, просять телефонувати +380660904946 (Анатолій Наздрачов).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.