Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Подвійних зимових канікул у школярів не буде

У МОН заявили, що опублікована в ЗМІ інформація — фейк.

Керівники навчальних закладів зможуть самостійно визначати дати канікул.

У середу, 4 листопада, ряд українських ЗМІ розповсюдив інформацію про те, що Міністерство освіти і науки України призначило в 2020/2021 навчальному році подвійні зимові канікули: з 28 грудня по 10 січня, а потім з 15 до 21 лютого. Нібито причина цього — загострення епідеміологічної ситуації. Пізніше на сайті міністерства повідомили, що інформація не відповідає дійсності.

"МОН не надавало жодних офіційних листів-рекомендацій з цього питання", —йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ вважають, що закриття шкіл не допомагає в боротьбі з коронавірусом

У міністерстві відзначили, що керівники навчальних закладів можуть самостійно організовувати освітній процес і визначати дати канікул. А в період карантину через COVID-19 в країні для безпеки учнів і працівників шкіл канікулярний період може бути скоригований відповідно до епідеміологічної ситуації.

"Традиційно навчання в Україні здійснюється в рамках навчального року, який починається в День знань — 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Якщо 1 вересня випадає на вихідний день, навчальний рік починається в перший після нього робочий день, а тривалість канікул, беручи до уваги річні, не повинна перевищувати 30 днів", — повідомили в МОН.

KHARKIV Today раніше писав про те, як вчаться діти в "червоній" зоні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.