Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Почалася перша сесія Харківської міськради. Без Кернеса (оновлюється)

Фото KHARKIV Today
На 44-й день після виборів депутати приступають до виконання обов'язків.

Харківська міськрада VIII скликання приступив до роботи. Вперше в залі немає обраного мера. Інавгурації не буде.
 

Перша після виборів сесія в Харкові унікальна. У залі не буде мера Геннадія Кернеса. У його відсутність спробують обрати секретаря міськради і якогось головуючого. Такого ніколи не було  в жодному українському місті.

У залі за півгодини зібралися представники чотирьох з п'яти фракцій. За результатами виборів 25 жовтня зайшли представники: "Блоку Кернеса — "Успішний Харків", "ОПЗЖ", "Слуг Народу", "Європейської солідарності", "Блоку Світличної "Разом" і "Партії Шарія". Депутати, які вперше потрапили до зали, фотографуються біля трибуни і в кріслах. Для 84 депутатів приготували нагрудні значки.

За годину до початку засідання до міськради прикотили сміттєвий бак з фото депутатів від "Партії Шарія" та "ОПЗЖ". А за хвилину до початку засідання в планшетах депутатів не з'явилися проєкти рішень. На порядку денному, який показали напередодні, було 8 питань.

Засідання відкрила голова міської виборчої комісії Ольга Мозгова. Вона зачитала документ про обрання Геннадія Кернеса Харківським міським головою.

"У відповідність з постановою Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області від 7 листопада 2020 року "Про реєстрацію міського голови" до Харківської міської територіальної виборчої комісії надійшла заява про реєстрацію міського голови від Кернеса Геннадія Адольфовича, обраного Харківським міським головою, на перших виборах 25 жовтня 2020 року. Особа, обрана міським головою, для реєстрації зобов'язана подати заяву до територіальної виборчої комісії протягом 20 днів з дня офіційного оприлюднення результатів, а в разі наявності у нього іншого представницького мандата — копію зареєстрованої заяви про припинення повноважень.
У п'ятиденний термін з дня отримання документів територіальна виборча комісія приймає рішення про реєстрацію міського голови. З огляду на вищевказане, комісія постановляє: зареєструвати Кернеса Геннадія Адольфовича Харківським міським головою Харківського району Харківської області", — повідомила Мозгова.

Право зачитати присягу депутата представили віце-меру Світлані Горбуновій-Рубан.

"Присяга депутата Харківської міської ради. Присягаю на здійснення наданих мені повноважень додержуватися Конституції та Законів України, поважати, охороняти і відстоювати права та законні інтереси громади міста Харкова. Зобов'язуюсь ніколи не ставити особисті інтереси вище громадських, діяти виключно в інтересах територіальної громади Харкова, сприяти соціально-економічному та культурному розвитку міста", — зачитала текст присяги Горбунова-Рубан.

Всіх депутатів оголошують за прізвищами, вони отримують значки, тимчасові посвідчення та картки для голосування.

Потім голова міської виборчої комісії Ольга Мозгова, згідно з регламентом, який затвердили депутати попереднього скликання, пропонує обрати головуючого, який буде проводити першу сесію за відсутності Геннадія Кернеса і до обрання секретаря міськради.

Депутати заблокували трибуну. Ольга Мозгова запропонувала обрати головуючим Олександра Новака. Його кандидатуру підтримали 48 депутатів, відтак обравши Олександра Новака  головуючим.

За словами голови міської виборчої комісії, Геннадій Кернес надіслав електронного листа —запропонував кандидатуру секретаря міськради. Ім'я кандидата назвав головуючий Олександр Новак — це Ігор Терехов

До 12:30 йде таємне голосування депутатів за секретаря Харківської міськради.

Подивитися першу сесію Харківської міськради нового скликання можна на відео нижче.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.