Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Питання "всенародного опитування" Зеленського злили в мережу

Днями президент анонсував "всенародне опитування", який збираються провести в день місцевих виборів.

Днями президент анонсував "всенародне опитування", який збираються провести в день місцевих виборів.

Сьогодні, 15 жовтня, в мережі з'явився "всенародний опитувальник" з питаннями від президента. Зеленський особисто встиг озвучити тільки два з них — перше і друге питання.

Друге питання з "опитувальника Зеленського" звучить так: "Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?". Президент оприлюднив його вранці у четвер, 15 жовтня.

Днем раніше, 14 жовтня, Зеленський озвучив перше питання "всенародного опитування": "Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?".

Якщо вірити анкеті, яка з'явилася в мережі, то ще три питання від президента будуть такими:

3.Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?

4. Чи підтримуєте ви легалізацію каннабіса в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?

5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

"Всенародний опитувальник" Зеленського передбачає два варіанти відповіді — так чи ні.

опрос Зеленского, всенародный опрос, вопросы от Зеленского

 

Екс-нардеп Сергій Лещенко написав у своєму Telegram: "Очікується, що опитування пройде у вигляді голосування своєрідними "бюлетенями", але не в рамках виборчих дільниць, а в урни волонтерів біля дільниць. Голосування є добровільним. Координатором проєкту "опитування в день виборів" є заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко".

За інформацією ЗМІ, з посиланням на джерела в Офісі президента, організатори хочуть надрукувати п'ять мільйонів анкет для опитування. Проводити опитування нібито будуть за позабюджетні кошти.

В Офісі президента вже підтвердили ці п'ять питань. Відзначається, що по п'ятому питанню ще тривають обговорення.

Нагадаємо, про "всенародне опитування" Зеленський заявив громадян України у відеозверненні ще 13 жовтня.

"25 жовтня на виборчій дільниці я задам тобі п'ять важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні і в інтернеті, про що сперечаємося з друзями, батьками або таксистами. Про те, про що нас раніше ніколи не питали. П'ять важливих питань, щоб дізнатися твою думку. Не політика з високих кабінетів, не незалежних експертів з телешоу, не агентів з інших держав. Чи не вперше в історії незалежності ми запитаємо: "А що думаєш ти?" Чому твоя відповідь важлива? Тому що буде так, як вирішиш ти", — сказав президент.

Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці 25 жовтня і пообіцяв озвучити питання "всенародного опитування" пізніше.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.