Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Після пожежі в Харкові сімох мешканців будинку переселили до готелю

Фото: ГСЧС
Мешканці будинку на проспекті Гагаріна, 165 залишилися без електрики.

У 14-поверхівці планують сьогодні частково відновити електропостачання — на 1-6, 13 і 14 поверхах. Однак у всьому будинку це зробити неможливо — потрібно чекати, поки просохне проводка.

Сімох жителів 14-поверхового будинку на проспекті Гагаріна, 165 (Слобідський район), в якому рано- вранці 9 лютого сталася пожежа, розселили до комунального готелю "Аеропорт". Ще для сімох жителів забронювали місця, але вони поки знаходяться у родичів і знайомих. Вагітну дівчину доставили до пологового будинку. Про це повідомив виконуючий обов'язки Харківського міського голови Ігор Терехов.

"Сьогодні семеро чоловік переїхало до нас, до нашого готелю комунального. Ми повністю взяли на себе витрати з харчування, проживання цих людей, тому що це — трагедія. Одна дівчина — вагітна, їй скоро народжувати. Ми домовилися, сьогодні вона переїхала вже до пологового будинку, в якому вона, я впевнений, народить здорову нормальну дитину. Чому вона переїхала — тому що там запах гарі, дихати яким не потрібно було породіллі. І семеро чоловік сьогодні ще попросили, щоб їм забронювали місця в готелі", — сказав Терехов .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двом підозрюваним у пожежі в пансіонаті для літніх людей призначили розгляд апеляції

За його словами, жити в готелі люди зможуть стільки, скільки буде потрібно. Оплачувати проживання та харчування будуть з міського бюджету.

Гаряче харчування надають і тим жителям, які переселилися до готелю, і тим, хто залишився в 14-поверхівці. В цьому будинку немає газових плит, тільки електроплити. Опалення та воду подали, однак подачу електрики не відновили. Сьогодні до вечора спробують включити електрику на 13 і 14 поверхах і з першого по шостий.

"На жаль, залило всю проводку під час гасіння пожежі. Дуже важко довелося рятувальникам локалізувати пожежу, багато було води, яка, звичайно, затопила і нижні поверхи. Тому ми за тимчасовою схемою плануємо сьогодні до вечора включити 13-14 поверхи, за можливості — з першого по шостий поверхи. Решта поверхів ми навіть за тимчасовою схемою не можемо включити. Ліфти також відключені. Повинно все просохнути, потім буде ревізія електропроводки, електролічильників і відновлення", — пояснив Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція зацікавилася згорілими в Пісочині автомобілями

Як писав KHARKIV Today, пожежа в 14-поверховому будинку на проспекті Гагаріна, 165 сталася 9 лютого, о 4:41. На момент прибуття рятувальників горіла квартира на одинадцятому поверсі. 35 осіб евакуювали. Під час гасіння пожежі співробітники ДСНС виявили тіло 37-річного чоловіка.

Виконуючий обов'язки Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що в квартирі на 11-му поверсі жив молодий хлопець, який, за твердженням сусідів, був неблагополучним. Вночі в його квартирі чули удар, після чого сталася пожежа.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.