Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Після чотирьох років реконструкції в Харкові відкрили половину Комунального моста

Дві смуги будуть відкриті для руху кілька днів. Після свят одну зі смуг знову перекриють.

Реконструкція моста почалася восени 2016 року.

У четвер, 20 серпня, в Харкові відкрили повністю заасфальтовану половину Комунального моста. До початку наступного тижня рух буде здійснюватися по обидва боки шляхопроводу. Про це повідомляє прес-служба міськради.

На початку наступного тижня перекриють другу частину моста — будуть укладати верхній шар асфальту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес похвалився випробуваннями нового тролейбуса, які провели з порушенням карантину

"З огляду на те, що довжина Комунального моста становить майже 1,5 кілометра, був проведений колосальний обсяг робіт, і тепер ми близькі до їх завершення. За цей час міст був повністю реконструйований: укріплена його конструкція, замінена гідроізоляція, забетоноване додаткове покриття проїжджої частини, замінені огорожі, освітлення, тролейбусна контактна мережа, проведена ілюмінація. Розраховуємо, що на початку вересня обидві частини моста будуть відкриті для проїзду", — повідомив директор департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимир Чумаков.

За його словами, після цього робітникам залишиться закінчити монтаж огороджувальних конструкцій, проте ці роботи вже не будуть заважати руху транспорту. Повністю завершити роботи з реконструкції моста обіцяють до середини жовтня.

Коммунальный мост, Коммунальный путепровод
ФОТО: Харківська міська рада / Остаточно відкрити весь міст обіцяють до середини жовтня

Нагадаємо, роботи по реконструкції Комунального шляхопроводу були розпочаті у вересні 2016 року. Тоді перший віце-мер Ігор Терехов обіцяв, що його повністю відремонтують за два роки. При цьому остаточну дату його відкриття неодноразово переносили. Так, наприклад, в міськраді обіцяли, що міст буде відкритий до Дня міста в цьому році, але за три дні до свята з'ясовується, що реконструкція так і не завершилася.

Варто зазначити, що довга реконструкція супроводжувалася корупційними скандалами. Так, в січні 2020 року про підозру повідомили заступнику директора одного з департаментів міськради. За версією слідства, під час проведення ремонтних робіт на мосту чиновник вступив у змову з приватною компанією. Старе асфальтове покриття, яке робітники зняли з моста, він продавав фірмі за зниженою ціною, чим завдав збитків державі на два мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов: Харківська область може опинитися в більш суворій зоні карантину

А вже в березні одному з керівників управління по будівництву, ремонту та реконструкції департаменту будівництва і шляхового господарства Харківської міськради вручили підозру в службовій недбалості. За версією слідства, чиновник засумнівався в належній якості встановлених опор, але не зупинив роботи. Слідчі вважають, що це завдало державі збитків в розмірі 6,5 мільйона гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.