Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підприємець хотів довести до банкрутства Харківський електромеханічний завод

Директор місцевої комерційної структури намагався створити штучну заборгованість держпідприємства перед своєю компанією.

Комерсант хотів визнати Харківський електромеханічний завод боржником в суді, вказавши, що завод не повернув йому майно.

Протиправну угоду блокувала Служба безпеки України. Про це повідомив керівник прес-центру облуправління СБУ Владислав Абдула.

За його даними, директор місцевої комерційної структури намагався створити штучну заборгованість держпідприємства перед своєю компанією. Щоб визнати завод боржником в судовому порядку, зловмисник надав недостовірні дані про нібито неповернення майна.

"В результаті операції бізнесмен отримав судове рішення, яким держпідприємство зобов'язувалося відшкодувати йому фейкові збитки в сумі майже 2 мільйони гривень. Він одразу звернувся до виконавчої служби для примусового виконання рішення. Потім комерсант планував ініціювати процедуру банкрутства держпідприємства. Бізнесмен збирався через власні корупційні зв'язки забезпечити призначення підконтрольної особи арбітражним керуючим заводу, а в подальшому розпродати майно держпідприємства за заниженими цінами ", — пояснив Абдула.

Комерсанту повідомили про підозру у злочині за ч. 2 ст. 15 і ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (замах на шахрайство в особливо великих розмірах). Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.