Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підприємцям, які закрилися через карантин, виплатять матеріальну допомогу на дітей

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Розмір виплати складе 2027 гривень.

Допомогу отримають фізичні особи-підприємці, у яких немає найманих працівників і які через введення карантинних обмежень зупинили свій бізнес і втратили дохід.

Фізичні особи-підприємці, які вимушено призупинили свій бізнес через карантин, отримають допомогу по догляду за дитиною до 10 років. Розмір допомоги становитиме прожитковий мінімум — 2027 гривень, — повідомили на Урядовому порталі з посиланням на міністра соціальної політики Марину Лазебну.

"Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже важко, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли в неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть піти в центр зайнятості і отримати статус безробітного", — зазначила Лазебна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через коронавірус 25 мільйонів людей можуть втратити роботу, — ООН

Допомогу фізичним особам-підприємцям надаватимуть під час карантину і протягом 30 днів після його завершення "в залежності від ситуації з карантинними заходами, станом економіки". Прийняти рішення про надання такої допомоги в Кабміні обіцяють найближчим часом.

Як писав KHARKIV Today, пенсіонери старше 80 років будуть щомісяця отримувати 500 гривень доплати до пенсії, а частині пенсіонерів нададуть одноразову допомогу в розмірі 1000 гривень

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.