Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підозрювану в жорстокому вбивстві дочки направили на психіатричну експертизу

Жінка відмовляється підписувати документи і вимагає "Божого суду".

Експертизу проведуть у Дніпровській обласній клінічній психіатричній лікарні. Вона триватиме близько 30 днів.

Київський районний суд Харкова направив підозрювану в жорстокому вбивстві дочки на стаціонарну судову експертизу. Про це повідомив прессекретар прокуратури в Харківській області Дмитро Чубенко.

"Підозрювана відмовилася від участі в засіданні в режимі відеоконференції і побажала особисто бути присутньою в залі засідання. Ніяких свідчень вона не дає, відмовляється підписувати документи, просить судити її Божим судом", — кажуть в прокуратурі.

Відзначається, що експертиза буде проводитися саме в дніпровській лікарні, оскільки вона знаходиться найближче до Харкова з усіх установ такого профілю. Коли саме направлять підозрювану на експертизу, в прокуратурі не кажуть, відзначаючи, що цим займеться поліція.

"Терміни  нам не відомі, доставка підозрюваної в медичний заклад буде здійснюватися органами Національної поліції", — пояснили в прокуратурі.

Як писав KHARKIV Today, рано вранці 30 квітня перехожі повідомили поліцейським, що Полтавським шляхом йде оголена жінка. Затримавши жінку, поліцейські побачили у неї в руках пакет, де лежала голова. Пізніше в поліцію подзвонив брат жінки і сказав, що виявив удома в Подвірках  тіло племінниці без голови. Пізніше поліцейські повідомили, що у них є всі підстави вважати, що 38-річна жінка вбила свою доньку, хоча сусіди родини не вірять в це.

Того ж дня, 30 квітня, їй обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. У залі суду  адвокат наполягала на домашньому арешті. Однак вже 6 травня вона подала апеляційну скаргу.

Вже 28 травня Харківська апеляційний суд не задовольнив клопотання адвоката підозрюваної про пом'якшення запобіжного заходу. Таким чином, жінка залишається в СІЗО.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.