Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підозрюваного у вбивстві стрілка в харківському ресторані відправили за ґрати

Фото: Нацполиция в Харьковской области
Чоловік запевняв суддю, що вночі замовляв в ресторані безалкогольні напої і не хотів вбивати стрілка.

Дмитро Шаповалов не зможе вийти з СІЗО під заставу.

12 листопада поліція знайшла підозрюваного у вбивстві стрілка в ресторані Biani Champangeria. В цей же день Київський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід.

"Підозрюваний 60 днів буде перебувати під вартою без права внесення застави", —розповів KHARKIV Today прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Сам Дмитро Шаповалов сказав в суді, частково читаючи з аркуша, що в ту ніч пив капучино, стрілка вбивати не збирався.

"Я піднявся на другий поверх, де замовляв капучино, замовляв напої безалкогольні. Я знаходився біля барної стійки, зайшов чоловік якийсь і почав мене розстрілювати з пістолета. Я розгубився, почав спочатку від нього йти, потім зрозумів, що там виходу немає і пішов повз нього. Визнаю, що заподіяв йому ножові поранення в ході свого захисту, але вбивати я його не збирався, я хотів тільки зупинити стрілянину в мене", — розповів Дмитро Шаповалов в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник харківського ресторану, де вбили чоловіка, може сісти на три роки

Нагадаємо, підозрюваний у вбивстві був раніше судимий. За версією слідства, він розумів, що противника утримують і навмисне двічі ударив його ножем по ногах, це призвело до смерті стрілка через гостру крововтрату.

Дмитра Шаповалова підозрюють за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.