Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підозрюваний в ДТП іноземець залишиться в СІЗО і оплатить штраф за водіння у нетверезому стані

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
У листопаді Алі Хенді скоїв ДТП на проспекті Науки. Одна з постраждалих досі в комі.

Громадянину Єгипту Алі Хенді продовжили тримання під вартою. Крім того, його оштрафували за інше правопорушення на 10 тисяч гривень. Водійське посвідчення у нього не забрали, оскільки його немає.

В кінці минулого року, 29 грудня, Київський районний суд Харкова продовжив Алі Хенді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 7 лютого. Про це повідомили в суді.

7 листопада 22-річний іноземець на Volkswagen наїхав на чотирьох пішоходів, які стояли на острівці безпеки на проспекті Науки. Трьох — 48-річного чоловіка, десятирічного хлопчика і жінку віком близько 50 років — госпіталізували, дитина перенесла багатогодинну операцію, а жінка все ще знаходиться в комі.

У той час, коли Алі Хенді вже знаходився в СІЗО, його оштрафували на 10 200 гривень за їзду в нетверезому стані. Відповідну постанову 23 грудня 2020 року виніс Дзержинський районний суд Харкова.

Згідно з документом, вночі, 28 вересня, копи зупинили іноземця на вулиці Бакуліна, він відмовився пройти огляд на стан сп'яніння.

"Водій керував автомобілем Mercedes Benz CLK 320 з ознаками наркотичного сп'яніння: порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагували на світло. Від проходження огляду на стан сп'яніння в установленому законом порядку водій відмовився в присутності двох свідків", — йдеться в постанові. Адвокат Алі Хенді заявляв, що його підзахисний не керував авто, але суд визнав це твердження голослівним.

У документі зазначено, що вина іноземця підтверджується не тільки відмовою від проходження медобстеження, а й тим, що патрульні не знайшли даних про отримання Алі Хенді водійських прав.

"З огляду на те, що [Алі Хенді — ред.] не отримував право керування транспортним засобом, про що зазначено в довідці з бази даних Інформаційного порталу Нацполіціі, тому відсутні підстави для застосування до нього стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами", — повідомляється в постанові.

Нагадаємо, 7 листопада сталася аварія на проспекті Науки. 22-річний водій Volkswagen (громадянин Єгипту) Алі Хенді наїхав на чотирьох пішоходів, які стояли на острівці безпеки. Трьох постраждалих госпіталізували.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.