Підозрюваних у справі про пожежу в харківському пансіонаті для літніх людей відправили до СІЗО

Вийти з під варти під заставу підозрювані не можуть.

Підозрювані і їх захисники можуть подати апеляції на запобіжний захід.

Сьогодні, 23 січня, Київський районний суд Харкова обрав чотирьом підозрюваним у справі про смертельну пожежу в пансіонаті для людей похилого віку "Золотий час" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Судові засідання проходили по черзі і почалися близько 10 години ранку. Першим запобіжний захід обирали орендарю будівлі В'ячеславу Кравченку, потім до зали засідань завели його дружину — Ольгу Кравченко. За версією слідства, жінка з чоловіком фактично керували пансіонатом для літніх людей. Адвокати просили застосувати до них запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі, або визначити суму застави. Однак суддя Світлана Колесник не погодилася з доводами захисту і прийняла рішення застосувати до них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Харкові працює більше 30 приватних пансіонатів для літніх людей, їх потрібно легалізувати", — експерт

Третім до зали суду завели власника будівлі Славіка Акопяна. Його захист також просив обрати підозрюваному більш м'який запобіжний захід, але суд прийняв рішення відправити його до СІЗО. Взяли під варту і четвертого підозрюваного — адміністратора пансіонату Ігоря Мирончука.

Завершилося останнє засідання о 18:30. Подробиці судових засідань можна подивитися тут

Нагадаємо, 21 січня в приватному пансіонаті "Золотий час" сталася пожежа. Вогонь загасили через годину. У будівлі виявили 15 загиблих, п'ятеро осіб постраждали. На вікнах будинку були решітки, люди задихнулися. У міськраді пообіцяли лікувати потерпілих за рахунок міського бюджету, також кошти виділять з обласного бюджету.

Підозру вручили чотирьом харків'янам: власнику згорілої будівлі, орендарю і його дружині (за версією слідства, жінка займалася комерційною діяльністю в будинку для літніх людей), адміністратору будинку пансіонату для літніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що обіцяли бабусям і дідусям засновники згорілого пансіонату для літніх людей в Харкові (відео)

Їм всім інкримінують порушення вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК України). Якщо їх провина буде доведена в суді, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше KHARKIV Today писав, що 23 січня в Україні оголошено день жалоби за загиблими в пансіонаті для літніх людей "Золотий час" в Харкові.