Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підозрювані не з'явилися на судове засідання у справі МН17

Фото: n24.de
Всього підозрюваних чотири: троє громадян РФ та один українець.

На засіданні присутні родичі загиблих пасажирів літака

Жоден з підозрюваних не з'явився на перше судове засідання у справі про катастрофу малайзійського літака рейсу МН17, яке проходить у нідерландському судовому комплексі "Схіпхол" (Гаага). Про це, як повідомляє "Укрінформ", сказала речниця, суддя Окружного суду Гааги Марайє Кнайф.

“На цей час у залі суду окрім суддів, зокрема, є двоє адвокатів одного з підозрюваних, 25 родичів загиблих та 15 журналістів”, - сказала Кнайф.

У свою чергу, головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс заявив, що від понад 84 родичів загиблих надійшли заяви з вимогами компенсацій.

Інтереси лише одного з чотирьох підозрюваних, підполковника ГРУ РФ Олега Пулатова, представляють у суді адвокати Сабіна тен Дуссхате та Баудевейн ван Ейк з нідерландської юридичної фірми Sjöcrona Van Stigt. Вони співпрацюватимуть із російською колегою Оленою Кутьїною, яка також присутня у залі суду.

Пряма трансляція судового засідання для представників ЗМІ проходить у пресцентрі поряд з судовим комплексом.

"Попередній графік слухань передбачає проведення засідань: з 9 до 13 березня, з 23 до 27 березня, з 8 червня до 3 липня, із 31 серпня до 13 листопада 2020 року та з 1 лютого до 26 березня 2021 року. Допит свідків під час засідань може відбуватися за допомогою відеозв'язку", – пише видання.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпура, було збито над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014. На борту літака перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна Спільна слідча група прийшла до висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу "Бук", що належить п'ятдесят третій зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, що дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію в причетності до катастрофи рейса МН17.

19 червня 2019 міжнародна Спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування "Бука" - це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони так званої ДНР Ігор Гиркин (Стрєлков), генерал, а на час збивання літака полковник ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов (всі троє - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.