Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підлеглий Кернеса розповів, навіщо комунальному підприємству iPhone за 26 000 гривень і чому там немає прибутку

Владислав Васенко вважає, що КП "Міськелектротранссервіс" не може бути прибутковим за визначенням.

КП "Міськелектротранссервіс" витратив майже 26 тисяч гривень на iPhone однієї з останніх моделей для бухгалтера.

Директор комунального підприємства Владислав Васенко розповів, навіщо купили саме такий телефон. Про це він повідомив "Суспільному".

Керівник КП "Міськелектротранссервіс" пояснив — "це не телефон директору і не телевізор в його кабінет", iPhone 11 вирішили купити для бухгалтера, інші моделі зі схожими параметрами — ненабагато дешевше.

"Знаєте, для головного бухгалтера, який постійно працює з банками, документами, онлайн, пересилає таблиці, це саме те, що потрібно. І підприємство з оборотом, де тільки фонд заробітної плати близько 13 мільйонів гривень на місяць, напевно, може собі один раз купити якісний телефон головному бухгалтеру", — додав Васенко.

Він уточнив, на підприємстві працюють не "дикі люди".

"У сьогоднішньому житті — це як ручки і олівці. Думаєте, комунальне підприємство — це що? Дикі люди з лопатами і в тілогрійці? Це люди, які проектують і будують системи, у нас є інженери, ми люди, які живуть в сучасному світі", — пояснив директор КП "Міськелектротранссервіс".

Васенко вважає, що очолюване ним підприємство не може бути прибутковим за визначенням.

"У нас немає дохідної частини як такої. У нас тільки витрати. Ми утримуємо трамвайні колії, тому якщо у мене з'явиться прибуток, значить, у мене помилився головний бухгалтер", — розповів він.

Керівник збиткового комунального підприємства підкреслив — підприємство купує і дорогу техніку.

"Ми ж купуємо не тому, що це остання модель, а тому що є ті параметри, які потрібні. Подивіться, які комп'ютери ми купуємо в центр управління світлофорним рухом. Ви очманієте! Вони коштують понад 100 тисяч гривень. І це тільки системний блок", — додав він.

Нагадаємо, "Міськелектротранссервіс" уклав договір з підприємцем Віктором Приходьком про  купівлю iPhone 11 256 Purple Dual Sim вартістю 25 860 гривень. За останні півтора року збитки КП "Міськелектротранссервіс" склали 88 мільйонів гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.