Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підлеглі Кернеса "подарували" чотири мільйони гривень приватній фірмі під час розробки "Єдиного кабінету харків'янина"

Фото: city.kharkov.ua
Співробітники КП "Харківський Дата Центр" своїми силами виконували роботи, за які заплатили гроші приватній компанії.

Співробітники КП "Харківський Дата Центр" своїми силами виконували роботи, за які заплатили гроші приватній компанії.

З травня по серпень минулого року в чотирьох тендерах, який проводив "Харківський Дата Центр" виграла фірма "Лігал Фінанс Енд Ай Ті", зокремаі, на розробку і впровадження електронного сервісу "Єдиний кабінет харків'янина" на загальну суму понад 4 мільйони гривень. При цьому, роботи виконувало КП, яке їх замовило. Слідчі кажуть про можливу змову співробітників "Харківського Дата Центру" і фірм "Лігал Фінанс Енд Ай Ті" і "МП-Люкс". Про це стало відомо з Єдиного реєстру досудових рішень.

"Фактично зазначені роботи по розробці і впровадженню програмного забезпечення проводилися співробітниками КП "Харківський Дата Центр". Грошові кошти, отримані з бюджету були виведені (і в подальшому конвертовані в готівку) посадовими особами ТОВ "Лігал Фінанс Енд Ай Ті" за фіктивним контрактом, укладеним на суму понад 10 мільйонів гривень з ТОВ "МП-ЛЮКС", на закупівлю нібито серверного обладнання, в той час як ТОВ "МП-ЛЮКС" за КВЕД здійснює діяльність з оптової торгівлі будівельними матеріалами. Крім цього, отриманий ТОВ "Лігал Фінанс Енд Ай Ті "протиправним шляхом від ТОВ "МП-ЛЮКС" податковий кредит з ПДВ (придбання тари та упаковки на суму понад 10 мільйонів гривень) був використаний ТОВ "Лігал Фінанс Енд Ай Ті" на погашення податкових зобов'язань перед КП "Харківський Дата Центр" (на суму 4 мільйони 93 тисячі гривень), залишок податкового кредиту реалізований ТОВ "Технобуденерго" за фіктивним контрактом шляхом підміни товарних позицій (під виглядом продажу лаків і фарб на суму 6 мільйонів гривень", — йдеться в документі.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство у великих розмірах), слідчі за рішенням судді Київського райсуду отримали доступ до документів "Харківського Дата Центру" і фірми "Лігал Фінанс Енд Ай Ті".

Нагадаємо, директор КП Олександр Яковлєв раніше очолював "Жилкомсервіс". Презентувати додаток "Єдиний кабінет харків'янина" планують цього літа, сервіс повинен об'єднати медицину, освіту, будівництво, культуру, інфраструктуру і комунальні послуги. Він повинен почати роботу 1 червня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.