Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Перший хворий коронавірусом українець видужав

 Фото: NY post
36-річного жителя Чернівців виписали з інфекційної лікарні.

Сьогодні з інфекційної лікарні в Чернівцях виписали першого пацієнта, у якого діагностували коронавірус.

Нагадаємо, 36-річного чоловіка госпіталізували в клініку ще 3 березня. Разом з дружиною він подорожував по Італії, а повернувшись, відчув нездужання. Пара самоізолювалася у власній квартирі, пізніше їх забрали в лікарню. Обох протестували на коронавірус. Результат чоловіка виявився позитивним, а у його дружини — негативним.

Через 18 днів жителя Чернівців виписали з лікарні.

"Повторний лабораторний аналіз на коронавірус показав негативний результат, тобто інфекція не виявлена. Сьогодні пацієнта виписують з лікарні, і він може повернутися додому,— повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

За стандартами ВООЗ, людина вважається здоровою і є безпечною для оточуючих, якщо два тести поспіль показали негативний результат. У МОЗ закликали українців під час карантину дотримуватися заходів безпеки і нагадали, що самоізоляція — найефективніший спосіб уберегтися від інфікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові через коронавірус почали звільняти співробітників підприємств​​​​​​​

Як писав KHARKIV Today, станом на 19 березня в Україні зафіксовано 26 лабораторно підтверджених випадки коронавірусу COVID-19. Три з них — летальні.

У Чернівецькій області новий китайський вірус виявили у 15 осіб (один випадок летальний), в Житомирській — у двох (один — летальний), Київської — у двох, Донецькій — у одного, Івано-Франківській — у одного (летальний), Дніпропетровській — у двох, в Києві — у трьох жителів.

Також стало відомо, що в Дніпропетровській області і Києві ввели режим надзвичайної ситуації.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.