Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Перший центр адмінпослуг в Харківській області запустив "Е-малятко"

Фото: Лозовской горсовет
Послугу запустили в Лозівському центрі надання адміністративних послуг.

За тиждень послугою "Е-малятко" скористалися в Лозовій п'ять сімей.

У Центрі надання адміністративних послуг Лозівської міської ради вручили перше свідчення про народження дитини, яке оформили в сервісі "Е-малятко". Він став першим центром в області, де почали надавати таку послугу. Про це повідомили в Лозівській міській раді.

"Сервіс допомагає батькам звільнитися від зайвої паперової метушні і надати їм можливість насолоджуватися материнством і батьківством."Е-малятко" користується попитом серед молодих батьків, на сьогоднішній день п'ять сімей отримали перші документи дитини в Лозівському ЦНАП", — зазначила начальник відділу Центру надання адміністративних послуг Катерина Нараган.

Як повідомили в Харківській обласній державній адміністрації, за допомогою послуги "Е-малятко" з однією заявою можна зареєструвати народженої дитини, визначити приналежність дитини до громадянства України, оформити допомогу при народженні дитини, присвоїти дитині унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, зареєструвати його в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, оформити допомогу багатодітним сім'ям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фуджі і Парижан: які імена давали дітям в Харківській області

Перелік документів для послуги "Е-малятко":

  • оригінали паспортів обох батьків, оригінал медичного свідоцтва про народження (форма 103 / о, видається в пологовому будинку) або номер електронного медичного висновку про народження;
  • усна інформація, фото в телефоні або копії ідентифікаційного коду батьків, свідоцтва про шлюб, унікальний номер запису в реєстрі одного з батьків, номер рахунку в форматі IBAN;
  • письмова згода одного з батьків про присвоєння дитині прізвища (якщо у батьків різні прізвища, і заява);
  • письмова згода другого з батьків про реєстрацію новонародженої дитини з одним з них (якщо батьки зареєстровані за різними адресами, і заяву подає один з них).

Як писав KHARKIV Today, в Харкові сервіс "E-малятко" запрацював в січні 2020 року. Якщо раніше для реєстрації новонародженої дитини і отримання належних статусів і виплат потрібно було зібрати близько 37 різних документів, то зараз досить однієї заяви. Її можна заповнити прямо в пологовому будинку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.