Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Перше щеплення від коронавірусу зробили в Україні

Фото: LB.ua
Щеплення зробив черкаський лікар-реаніматолог.

Медик після вакцинації почувається добре.

Сьогодні, 24 лютого, в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. Першому щеплення від COVID-19 зробили лікарю-реаніматологу ковідного відділення Черкаської обласної лікарні Євгену Горенку. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.

"Як і в цілому в Україні, у нас буде працювати каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад в певному послідовному порядку.
Ми суворо стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини — від + 2 ° до + 8 ° С", — написав голова Черкаської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина прилетіла. Чому харківські медики не поспішають робити щеплення

Скічко нагадав, що вакцинація добровільна і безкоштовна і пройде в п'ять етапів. На першому етапі щеплення отримають медпрацівники і персонал, який надає допомогу ковіднім хворим. На другому — люди з дуже високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників). На третьому — люди з високим ризиком інфікування і ті, хто працює в ДСНС, СБУ, міліції, в освітніх установах. На четвертому — люди у віці від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. П'ятий етап — всі інші категорії населення.

Також голова ОДА закликав усіх не відмовлятися від вакцинації і зробити щеплення.

"Мене вразила розповідь реаніматолога, який рятував життя пацієнтам, хворим ковід. На моє запитання, чи готовий він вакцинуватися, відповідь була однозначною:"так". Коли я запитав: "чому?", він сказав: "Я щодня рятую людей в реанімації і бачу, до яких наслідків може привести коронавірус. Тому бережіть своє здоров'я — всім 36,6!", — написав Скічко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина від коронавірусу для медиків Харкова та області може приїхати цієї ночі

Нагадаємо, перша партія вакцини від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) доставив в аеропорт "Бориспіль" літак турецьких авіаліній.

Раніше KHARKIV Today писав, що в Харківській міській раді не планують виділяти кошти з міського бюджету на вакцину від коронавірусу. У мерії пояснили, що вакцину від коронавірусу не можна закупити за кошти з бюджету міста, оскільки це входить до повноважень держави. Крім того, на закупівлю вакцин коштів з бюджету не вистачить.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.