Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Переваги матеріалу ХДФ при виготовленні стільниць для кухні

ХДФ — High Density Fiberboard — деревоволокниста плита високої щільності. Виготовляють продукцію шляхом сухого пресування під тиском і при температурі від 250 ° C.

До складу матеріалу включають деревну тріску і стружку, а в якості сполучного компонента використовують суміш з меланіну і карбамідної смоли. В результаті обробки виходить високоміцний матеріал, який має масу переваг і практично позбавлений недоліків. Саме тому його прийнято використовувати для оформлення підвіконь, робочої панелі для кухні та виробництва стільниць.

Вибрати в Харкові потрібний матеріал для оформлення їдальні пропонує компанія "ВіЯр". На сайті можна залишити заявку на виробництво стільниці з ХДФ, купити лист ДВП і підібрати в каталозі фурнітуру за вигідною ціною.

ХДФ для стільниці: важливі переваги

Деревоволокниста плита високої щільності ідеально підходить для виробництва кухонної стільниці завдяки унікальним властивостям матеріалу.

  • Високий рівень щільності. Показник досягає 800-1000 кг / м3 (іноді рівень підвищується до 1500 кг / м3), що набагато вище, ніж у МДФ. Завдяки високій щільності матеріал легкий і тонкий, але міцний і довговічний.
  • Міцність декоративного шару. Лицьовий шар — обробку — отримують шляхом нанесення на поверхню ультрафіолетового друку. Додатково поверхню покривають лаком. Це захищає матеріал і декор від пошкоджень і надмірного зносу.
  • Біостійкість. Важлива властивість для оздоблювального матеріалу. ХДФ-плита несприйнятлива до впливу патогенної мікрофлори. Вона не має пор, тому бактерії, грибки і цвіль не народжуються ні на поверхні, ні у внутрішньому шарі.
  • Вологостійкість. Завдяки суміші модифікованого меламіну і карбамідної смоли HDF-панель не вбирає рідину, тому може бути використана в кімнатах з підвищеним рівнем вологи (їдальні, кухні, санітарні приміщення).
  • Вогнестійкість. Готова стільниця не підтримує процес горіння.
  • Екологічна безпека. Для виробництва використовуються нетоксичні речовини. При нагріванні і під впливом пари плита не виділяє небезпечних речовин.
  • Довговічність. Продукція прослужить не менше 10-15 років.
  • Доступна вартість.
  • Швидкий монтаж, легкість обробки. Плита може приймати різні форми і ідеально підходить для виробництва стільниць.

Поверхня може бути оформлена в різних стилях і кольорах: фотодрук дозволяє наносити на плиту декор. Популярністю користуються вироби, які імітують малюнок натуральної деревини, гірських порід і дикого каменю.

ХДФ

Додаткова перевага продукції — простий догляд. Поверхню не потрібно обробляти спеціальними речовинами. Щоб видалити бруд, досить протерти виріб мильним розчином, після чого промити водою і витерти сухою серветкою. Від впливу води і побутової хімії виріб не втрачає своїх властивостей.

Слід враховувати, що плита має обмежені габарити. Якщо необхідно виготовити довгу стільницю, доведеться збирати її з окремих елементів. Стандартні розміри ХДФ - 207х70 см.

Важливо вибирати продукцію в перевіреному магазині. Компанія "ВіЯр" пропонує широкий асортимент фурнітури для меблів і матеріалів для стільниць, які з часом не деформуються. Доставка здійснюється по Харкову і області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.