Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Паспорт і код в 14 років тепер можна отримати одночасно

Фото: открытые источники
Скористатися послугою вперше можна безкоштовно.

Для отримання послуги необхідно мати з собою свідоцтво про народження, довідку про реєстрацію місця проживання (при наявності) та документи, що засвідчують особу одного з батьків.

З 28 травня українці, які досягли 14-річного віку, мають можливість одночасно оформити паспорт та ідентифікаційний код. Як повідомляє сайт Кабінету міністрів з посиланням на міністра цифровий трансформації Михайла Федорова, новий сервіс під назвою ID-14 зменшить бюрократичне навантаження на населення та мінімізує кількість візитів до державних установ.

"Відтепер діти після досягнення 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви. Це вже друга комплексна послуга, над запуском якої працювала команда Мінціфри, що припускає об'єднання кількох послуг з життєвого події. Першою такою послугою стала" еМалятко "для батьків новонароджених, яка сьогодні доступна вже в 31 місті України", — заявив глава відомства.

У свою чергу, керівник Державної міграційної служби (ДМС) Максим Соколюк зазначив, що послуга при оформленні першого паспорта абсолютно безкоштовна, а отримати її можна в усіх відділеннях ДМС країни, а також в мережі центрів "Паспортний сервіс"  і в центрах з надання адмінпослуг.

Для отримання послуги необхідно мати з собою свідоцтво про народження, довідку про реєстрацію місця проживання (при наявності) та документи, що засвідчують особу одного з батьків. Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення — за місцем проживання.

KHARKIV Today раніше писав про те, які адмінпослуги в ЦНАП харків'яни можуть отримати під час карантину.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.