Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Парк Горького купить хризантем і тюльпанів на півтора мільйона гривень

Для парку Горького закуплять 100 тисяч квітів.

Однорічні, багаторічні, ампельні і цибулинні рослини посадять під літо, частину   під осінь.

Центральний парк культури і відпочинку знову купує у приватників однорічні рослини. У цьому році на квіти вирішили витратити 1 441 430 гривень, хоча спочатку парк був готовий викласти 1,8 мільйона гривень. Про це стало відомо з тендерної документації на сайті ProZorro.

За цю суму планують придбати 109 176 рослин 56-ти видів. Як і раніше, харківське комунальне підприємство не виявило бажання виростити квіти  — пропозиції на тендер подали дві приватні фірми із Кременчука та Київської області.

В середньому одна квітка буде коштувати 16 гривень і 49 копійок. У списку — альтернантера зелена, червона і салатово-лимонна, бегонія червона, жовта і біла, тагетис (чорнобривці) різних кольорів, колеус, лобулярія (газонниця), плектрантус, сандевілла, фуксія, аліссум (бурячок), пеларгонія (геранієві), плющ , ранункулюс (жовтець), хризантема, крокус (шафран) і тюльпан. Найбільше в парку Горького буде колеусів салатових — 9 400 штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парк Горького купит комбинезоны и куртки с белочкой на полмиллиона гривен

Надійти літні квіти повинні до 15 липня, осінні — до 15 жовтня 2020 року. Парк хоче, щоб квіти були в горщиках з ґрунтовим наповненням у вигляді осмокоту, торфу та добрива. Якщо продукція виявиться іноземного виробництва, то фірмі-переможниці доведеться надати санітарні сертифікати та карантинні дозволи.

У парку Горького хочуть отримати не менше 80% квітів, що розпустилися. Поставляти квіти фірмі доведеться своїм транспортом окремими партіями.

Розсада квітів повинна бути здоровою, чистою і з гарною кореневою системою, без шкідників, грибкових хвороб і механічних пошкоджень, в міру полита.

Як писав KHARKIV Today, у Кернеса хотят потратить на однолетние цветы для клумб 22 миллиона гривен.

Мільйонний тендер на порталі електронних закупівель ProZorro розмістило КП "Харківзеленбуд". Відповідно до тендерної документації, за ці гроші планують купити 301 тисячу петуній, 290 тисяч чорнобривців, 190 тисяч фіалок, 190 тисяч колеусів, 140 тисяч бегоній, 110 тисяч барвінку, 60 тисяч портулаку, 45 тисяч шавлії, 33 тисячі герані, 15 тисяч агератуму, 10 тисяч піщаного колосняку. Постачати розсаду просять з другої декади квітня до грудня 2020 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.