Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Операція "Новорічна ялинка" стартувала в Харківській області

Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Хвойні насадження будуть охороняти від незаконних рубок в передноворічний період.

Дерево без товарного клейма на спилі вважається зрубаним незаконно.

Мета операції "Новорічна ялинка" — охорона хвойних насаджень від незаконних рубок. Її традиційно проводять в Харкові і області в передноворічний період. Про це повідомили в Держекоінспекції в Харківській області.

Вони починають заходи щодо виявлення незаконних рубок, перевезення новорічних ялинок і контролю за дотриманням правил торгівлі, законності продажу і покупки дерев на території міста і області.

Держекоінспекція направила листи до органів виконавчої влади Харкова і Харківської області для реагування на незаконну рубку. Попередили і лісокористувачів про безумовне дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі і продажу хвойних насаджень.

Вони нагадують, що лісокористувачі можуть відпускати хвойні дерева тільки при наявності супровідних документів і товарного клейма на спилі кожної ялинки. Дерево без клейма вважається зрубаним незаконно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На площі Свободи почали монтаж ярмаркового містечка

Згідно ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконні рубки і пошкодження дерев, перевезення, зберігання, знищення або пошкодження лісових культур, тягнуть за собою накладення штрафу — від 510 до 1020 гривень, для посадових осіб сума збільшується — від 2550 до 5100 гривень.

Відповідно до ст. 88-1 КУпАП, за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження дерев загрожує штраф від 510 до 1700 гривень з конфіскацією дерев або без такої.

Нагадаємо, в Україні найдорожча новорічна ялинка — в лісництвах Івано-Франківська, в харківських можна знайти найдешевшу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.