Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Олексій — молодець": про що говорив Володимир Зеленський в Харківській області

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today

Президент України похвалив Харківську область за темпи будівництва і сказав, що продовжить добудовувати об'єкти, розпочаті при попередній владі, навіть якщо це комусь не подобається.

Володимир Зеленський побував на відкритті навчального комплексу в Пісочині (розрахований на 360 дітей) та дошкільного навчального закладу в Південному, раніше з вертольота оглянув будівництво доріг. Після цього гарант поспілкувався з журналістами, на зустріч з якими запізнився. Його прес-секретар Юлія Мендель вибачилася за це.

"Приємно бути в Харківській області. Приємно бути не тільки в Харкові, а в таких містечках невеликих Харківської області, розуміти, чим живуть люди. Сьогодні прилетіли до вас на вертольоті, у нас був робочий обліт. Дивилися з головою обладміністрації. Олексій — молодець. Дивились на ті дороги. По-перше, ми дивилися спочатку на велику дорогу і потім дивилися на місцеву дорогу. Потрібно такі маленькі містечка з'єднувати зі столицею не тільки області, а в принципі, з містами усіма нашої країни. В принципі, все нормально, все йде за планом. Скажу відверто, Харківська область за термінами здачі всіх доріг і інших об'єктів випереджає більшість областей на сьогодні, це так і є. Хоча бачу, що всі області підтяглися і всі дороги ми здаємо в цьому році, більше ніж планували, в зазначені терміни. Також побачили дитячі садки сучасні, з сучасною технікою, школу, найголовніше, що бачимо її з сучасною технікою, все там є: і інтерактивні дошки, і меблі, і техніка, і прекрасні там музичні зали, спортивні зали. В принципі, тут питань з точки зору будівництва немає, ще не обговорили питання наших лікарень, приймальних відділень в рамках нашої програми "210 приймальних відділень", — сказав Зеленський.

Володимиру Зеленському задали питання про продовження будівництва нового онкоцентру в Помірках (раніше повідомлялося, що президент може поїхати на цей заморожений об'єкт). Президент сказав, що буде обговорювати це питання.

"Я хотів би зрозуміти стан, нічого не чув про стан онкологічного центру", — сказав Зеленський.
Голова ХОДА Олексій Кучер каже, що в планах — завершити об'єкт до 2023 року.

"Це дуже масштабний проєкт, ми саме будемо його обговорювати з одним з бізнесменів, який будує цей проєкт, на загальній бізнес-зустрічі. Що стосується фінансування — на сьогоднішній день я вже тричі зустрічався з прем'єр-міністром. Під час останнього його візиту ми домовилися, що він ініціює виділення 55 мільйонів гривень, після того, як був Степанов (міністр охорони здоров'я — Авт.), це питання теж піднімалося. Там бюджет був 1,7 мільярда гривень, сьогодні після коригування це — 2,1 мільярда гривень. Проєктування було з 2018 року, з 2019 почали будувати. Виділили перші гроші, це, якщо не помиляюся, трохи більше 40 мільйонів, зробили там фундамент першої черги, ну і все. Плани є, у нас розбито все поетапно,  до 2023 року при нормальному фінансуванні ми завершимо цей проєкт", — прокоментував Кучер.

Зеленський не виключив, що терміни завершення будівництва перенесуть на більш ранні, якщо питання тільки в грошах. Все, що було розпочато в 2018-2019 роках, пообіцяв закінчити.

"Ми по Україні всі принципові такі заклади, ми всі добудуємо. Я вас запевняю, я зараз почув, що говорив губернатор з прем'єром, з міністром охорони здоров'я. Зараз зрозуміємо, з'ясуємо, які кошти, чому до 2023 року, те, що сказав голова ОДА. Потрібно зрозуміти, чому до 2023 року — серйозний дуже, дуже великий проєкт або через те, що не вистачає фінансування. Якщо через гроші, то ми прискоримо це питання, все, що стосується таких центрів медичних, лікарень, шкіл, ми зараз все прискоримо. Навіть наші розрахунки з приводу всіх шкіл, доріг і дитсадків, які були, ми прискорили в 1,5, а іноді в 2 рази", — пообіцяв президент.

Поставили запитання Зеленському та про те, що він приїжджає на відкриття об'єктів, які починали будувати за бюджетні гроші під час попередньої влади. Президент не відмовився відповідати, а навпаки пообіцяв закінчити всі об'єкти.

"Ось і живіть на недобудованих об'єктах. Ми хочемо жити і будувати Україну? Мені добудовувати або морозити харків'ян? Ми будуємо. Якщо ви не бачите ... Ви можете їздити по хороших дорогах і говорити, що їх будував хтось, а добудував я. Я буду вдячний вам і за це", — сказав Зеленський.

Через рік запитали президента і про його "улюбленого лісника" Віктора Сису, справу по якому передано до суду. За словами Зеленського, сьогодні під час обльоту області він побачив, що вирубок набагато менше.

"Питання по Сисі — до правоохоронців. Що я побачив рік тому? Я побачив діючу вирубку, правоохоронців та бандитів, машини, які вивозили ліс. Масової вирубки зараз немає. Вже щось", —сказав президент.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.