Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Облвиборчком зареєстрував не всіх депутатів Харківської облради

Поки невідомо, коли пройде перша сесія обласної ради.

Назвати дату сесії планують через тиждень.

24 листопада Харківська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала 17 депутатів Харківської обласної ради. Всього обрали 120 чоловік, поки не зареєструвалися шість з них. Зареєструвати цих депутатів планують на наступному засіданні облвиборчкому, тоді хочуть назвати і дату першої сесії.

"Комісія зняла це питання [дату проведення першої сесії — ред.] з порядку денного. Комісія вирішила, що у нас ще є час і що 30 листопада ми внесемо до порядку денного і будемо розглядати, закон не зобов'язує розглядати його сьогодні. Комісія вирішила зібрати всі заяви, зареєструвати всіх депутатів", — пояснила KHARKIV Today голова облвиборчкому Валерія Копоруліна.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість народного депутата і віце-мера до Харківської облради ввійдуть безробітна і президент компанії

Перед засіданням новообраним депутатам повинні видати картки для голосування. Про це KHARKIV Today розповів прессекретар Харківської облради Володимир Дягілєв.

"Перша сесія завжди тільки виборча, там присяга депутатів, вибори голови і заступника, визначення, які і скільки буде комісій, їх голів", — поінформували в облраді.

Нагадаємо, депутатами Харківської обласної ради VIII скликання стали представники п'яти партій. Серед новообраних депутатів 34 жінки і 86 чоловіків. Більше третини новообраних депутатів отримували підтримку виборців і на минулих виборах до Харківської облради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.