Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

НС в Харківській області: що це означає

Сьогодні в Харківській області ввели режим НС.

У Харківській області створять штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. Його очолить заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

21 березня на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова Харківської облдержадміністрації оголосив про введення в Харківській області режиму надзвичайної ситуації.

Режим надзвичайної ситуації на території України або в окремих регіонах вводиться за рішенням Кабінету міністрів України. При введенні такого режиму місцева влада призначає керівника робіт або штаб з ліквідації НС, яким надається право задіяти в боротьбі з епідемією будь-які держструктури і сили.

Штаб зобов'язаний інформувати населення про епідемію і боротьбу з нею, в разі потреби —евакуювати населення із зони НС, моніторити і контролювати епідемічну ситуацію. Влада повинна виявляти хворих коронавірусом і контактних осіб, відправляти їх на госпіталізацію і самоізоляцію.

В Харьковской области ввели режим ЧС. Инфографика: МВД
У Харківській області ввели режим НС. Інфографіка: МВС

При введенні НС діє заборона на проведення масових заходів, обмеження руху транспорту, закриття кордонів, зупиняється робота суб'єктів господарювання, які знаходяться в зоні надзвичайної ситуації. Охорона громадського порядку посилюється, патрульні контролюють небезпечні в епідвідношенні об'єкти.

На владу лягає організація виконання комплексу санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та лікувальних заходів, дезінфекції об'єктів і територій, спеціальної обробки техніки, залучення всіх необхідних засобів і сил і забезпечення роботи медичних і протиепідемічних установ.

За словами губернатора Харківської області Олексія Кучера, введення режиму НС в регіоні дозволить в разі поширення коронавірусу швидко зупинити громадські перевезення або перекрити кордони.

"Ми можемо перекрити кордони для того, щоб з інших областей, в яких зафіксовано більше випадків коронавірусу, просто не допускати. Це рішення може бути прийнято після сьогоднішньої комісії миттєво. Наприклад, якщо буде поширюватися коронавірус, ми можемо зупинити швидко транспорт. Ми знаємо, і це необхідно констатувати, не дотримуються ті заходи, які були зафіксовані. Перевізники не перевозили по 10 чоловік в одному автомобілі. Тому є істотна і серйозна загроза поширення коронавірусу, якщо в маршрутці буде хоча б одна людина, яка хвора на цю недугу ", — пояснив Кучер, передає UA: Харків.

Голова ХОДА доручив керівникам районів, які межують з Луганською та Донецькою областями, підготувати план дій на випадок заборони перетину кордону, всім службам, задіяним в ліквідації наслідків коронавірусу — перейти в режим роботи в НС. Начальник Головного управління Нацполіціі в Харківській області Валерій Сокуренко заявив про залучення студентів і курсантів навчальних закладів МВС до контролювання режиму обсервації тих, хто повернувся в регіон із країн, де зафіксовані випадки коронавірусу.

Як писав KHARKIV Today, 21 березня в Харківській області ввели режим надзвичайної ситуації через загрозу поширення коронавірусу.

За інформацією директора Харківського обласного лабораторного центру Любові Махоти, на сьогоднішній день у однієї мешканки Харкова підтверджений коронавірус, ще у двох жителів Харківської області — підозра на коронавірус. За тиждень до медиків звернулися 28 жителів Харківської області із симптомами ГРВІ. Всі вони повернулися із країн, де зафіксовано коронавірус.

Нагадаємо, режим надзвичайної ситуації вже оголошений в Київской, Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Тернопільській областях та місті Київ.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.