Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Не те, що затвердив Кабмін: голова профільного комітету ВРУ підтримав позицію жителів Харківської області

Про це повідомив Олексій Кучер.

Олексій Кучер зустрівся з головою профільного комітету ВРУ.

Голова профільного комітету Верховної Ради України Андрій Клочко підтримав позицію жителів Харківської області щодо Перспективного плану формування територій Харківської області. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер у своєму Facebook.

"Відстоюю інтереси людей в питаннях формування об'єднаних територіальних громад. Для того, щоб вони були почуті, зустрівся з головою профільного комітету Верховної Ради України Андрієм Клочком. Він підтримав позицію облдержадміністрації та жителів області. Сподіваюся на затвердження Перспективного плану об'єднання громад в редакції, яка відповідає інтересам жителів", — написав Кучер.

Нагадаємо, 15 квітня на засіданні Кабінету міністрів України затвердили Перспективний план формування територій громад Харківської області. Згідно з ним, в області створять 56 громад.

Однак Харківська область заявила, що подавала інший варіант Перспективного плану формування територій громад. Відмінності відбулися за чотирьох громадах: Біляївській, Первомайській, Нововодолазькій та Мереф'янській.

Так, в документі, опублікованому нардепом Олексієм Гончаренком, який прийняв Кабмін, до складу Біляївської ОТГ входять громади — Суданська, Закутнівська, Миронівська і Роздольська. Однак рішення про об'єднання в Біляївську ОТГ ще в минулому році прийняли сім сільських рад. Крім зазначених, до її складу увійшли — Верхньоорільська, Дмитрівська та Красненська громади. У підсумку ці три виявилися в списку Первомайської ОТГ

Нестикування сталося і з формуванням Нововодолазької ОТГ. У документі, прийнятому Кабміном, у складі Нововодолазької ОТГ такі громади: Нововодолазька, Бірківська, Знам'янська, Одринська, Ордоівська, Просянська, Сосонівська, Староводолазька. Однак раніше, відповідно до Перспективного плану, затвердженого Харківською обласною радою, до Новодолазької ОТГ входили ще дві громади — Ватутінська і Рокитненська, які зараз опинилися у Мереф'янській ОТГ.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.