Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Не красти — мало". Рада відправила уряд у відставку

Алексей Гончарук больше не премьер. Фото: ТСН
гончарук
Зеленський розкритикував уряд Гончарука за провал боротьби з корупцією

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пішов у відставку. "За" проголосували 353 депутати.

4 березня Володимир Зеленський скликав позачергове засідання парламенту. Приводом стала заява Олексія Гончарука про відставку. Президент узяв слово першим. На початку свого виступу він відзначив хорошу роботу уряду.

"Це — перший уряд, де немає топ-корупції, але не красти — мало", — заявив президент.

За його словами, Кабмін Гончарука не зміг забезпечити надходження до бюджету. У минулому році державна скарбниця недоотримала 16 міл'ярдів гривень, 13 з них мали надійти від митниці. Обсяг промислового виробництва впав на 5% і продовжує знижуватися. Зеленський розритикував урядовців за високі зарплати при тому, що підвищити пенсії вони так і не змогли. Правоохоронний блок теж не залишився без уваги.

"Правоохоронні органи. Президент не впливає на їхню роботу (крики "ооо!" в залі). На жаль — тим, хто там кричить" о! " Я хочу зробити правоохоронним органам два подарунки. Перший — календар, він повинен нагадати, що на дворі вже весна. Другий — Кримінальний Кодекс, підозрюю, у багатьох його немає. На зустрічі влітку правоохоронні органи говорили — у нас все є, потрібна тільки політична воля. Вона є, я вам її дав. Як довго чекати результатів розслідування найбільш резонансних справ? Ми обіцяли перемогу над корупцією. Поки навіть не нічия " , — звернувся Зеленський до силових міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордно низькі — Гончарук розповів, якими будуть платіжки за тепло в лютому

За ним взяв слово прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він зазначив, що шість місяців — це дуже мало для оцінки роботи будь-якого уряду. Голова Кабміну розповів, що його міністри не крали і боролися з корупцією.

"На нас вилилися тонни бруду в ЗМІ, але ми не відступили. Я оптимістичний щодо нашого майбутнього. У нас хороший президент, порядна і чесна людина, я не отримав від нього жодної незаконної команди", — заявив Гончарук та побажав наступному Кабміну закінчити реформу землі.

Після кількох депутатських виступів парламентарі проголосували за відставку уряду. "За" висловилися 353 особи, 49 утрималися (фракції "ЄС" і "Голос"), 9 осіб не голосували, проти не був ніхто.

Всі нардепи-харків'яни голосували "за", крім Дмитра Шенцева, якого не було в залі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.