Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Назад, на жорсткий карантин. Що буде у Великому Бурлуці з понеділка

Фото: Facebook / "Вісник Великобурлуччини" 
За тиждень у Великобурлуцькому районі підтвердили майже 50 випадків COVID-19.

Спалах коронавірусу пов'язують з тим, що майбутні студенти та їх батьки їздили до Харкова подавати документи і "завезли" хворобу.

У Великобурлуцькому районі з початку карантину COVID-19 підтвердили у 93 осіб (за останнім переписом, в районі близько 21 000 жителів), з понеділка жителі будуть дотримуватися жорсткого карантину, їх віднесли до "червоної" зони. Про це KHARKIV Today повідомив голова Великобурлуцької РДА Василь Сорокін.

"Тільки що ми провели засідання КТЕБ та НС — вирішили, як і передбачено постановою Кабміну, зупинити транспортне сполучення з 00:00 7 вересня. Переводимо наші заклади освіти на дистанційну форму навчання, зупиняємо роботу ринків, торгових центрів, торгових об'єктів, за винятком продажу продуктів харчування. Ще скасовуємо всі змагання на території району, у нас проходить регулярний чемпіонат з футболу", — розповів Сорокін.

За словами голови Великобурлуцької РДА, найбільше хворих на території Великобурлуцької ОТГ. Епідрозслідування ще не встановило, звідки пішло зараження. Попередньо — від абітурієнтів. Люди почали хворіти два тижні тому.

"Це селище Великий Бурлук, села Плоске та Манцівка. Спалах пішов після того, як батьки повезли своїх дітей на вступ до вищих навчальних закладів. Через тиждень люди вже звідти повернулися і почали хворіти і батьки, і діти, а далі пішло внутрішнє поширення. Серед хворих найбільше батьків абітурієнтів. У нас в Вовчанській ЦРЛ знаходяться чотири людини, в дитячій інфекційній — 11-місячна дитина з мамою. Це вже два тижні, тоді почалося зростання захворювання, ми намагалися стримувати це, вводили обмеження. Я неодноразово звертався до населення, але люди далі їздили в місто, далі відвозили документи ті, хто вже вступив, і завозили-завозили", — пояснив Василь Сорокін.

На даний момент коронавірус в Великобурлуцькому районі підтверджено у 93 осіб, 19 з них одужали і один помер. Згідно з даними, опублікованими на сайті Харківського обласного лабораторного центру, з 28 вересня там виявили 49 випадків коронавірусу.

"Багато у нас вже не хворіють, але чекають підтвердження негативних тестів, вони на амбулаторному лікуванні, вже пролікувалися близько 20 днів, але ви ж розумієте, що після 14 дня, ще беруться тести і ще 14 вони чекають. Тобто, повторний тест через 14 днів — це 28 днів. Вони вже близько 20 днів лікуються, одужали, вдома, але не можуть вийти на роботу, тому що чекають повторного тесту", — уточнив голова Великобурлуцької РДА.

Вік хворих різний, є як школярі, так і пенсіонери.

"У одного школяра з Малого Бурлука, учня 3 класу, також підтверджений діагноз. Він не ходив до школи, захворів 25 серпня. Є у нас хворі віком 62, 73 роки — різні вікові групи. Спалах був такий [абітурієнти та їх батьки — ред. ], але потім вони почали спілкуватися зі своїми родичами, приїхали і вже незрозуміло, як воно поширювалося", — повідомив Василь Сорокін.

За даними Великобурлуцької РДА, встановлено 223 контактних людини. Санітарну обробку місць роботи та житлових приміщень провели.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.