Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Наступного тижня залізничні лікарні Харкова почнуть приймати хворих коронавірусом

Зараз в медичних установах встановлюють кисневе обладнання.

Харківські залізничні лікарні включили до опорних 21 жовтня, однак вони досі не приймають пацієнтів з COVID-19.

Наступного тижня в Харкові відкриють для прийому пацієнтів з коронавірусом дві залізничні лікарні — по провулку Балакірєва, 5 і вулиці Муратова, 9. Про це повідомили в прес-службі Харківської обласної державної адміністрації з посиланням на заступника голова ХОДА Тараса Пастуха.

За словами Пастуха, зараз в залізничних лікарнях встановлюють кисневе обладнання. Протягом тижня в область повинні прийти кисневі концентратори, які раніше закупили. Їх розподілять між лікарнями області та районів.

Відзначимо, згідно з аналітичній панелі Міністерства охорони здоров'я України, Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №1 і Харківську клінічну лікарню на залізничному транспорті №2 включили до списку опорних лікарень ще 21 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через велику кількість хворих COVID-19 Харків може залишитися в "червоній" зоні

На той момент забезпеченість в лікарні №1 засобами індивідуального захисту становила 0%, обладнанням — 13,02%, персоналом — 18,35%. У лікарні №2 забезпеченість засобами індивідуального захисту становила 0%, обладнанням — 25%, персоналом — 36,32%.

Нагадаємо, 19 жовтня голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявив про введення додаткових лікарень до списку опорних - двох залізничних. У них планували розгорнути 600 ліжок. 20 жовтня Кучер повідомив, що ці лікарні почнуть приймати пацієнтів з коронавірусом в кінці тижня, однак цього не сталося.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.