Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Нардеп запропонував попросити у Терехова свідоцтво про смерть Геннадія Кернеса

Фото: KHARKIV Today
На засіданні профільного комітету вирішували, що робити з призначенням позачергових виборів у Харкові.

З одного боку, факт смерті п'ятого мера Харкова Геннадія Кернеса очевидний, з іншого — для призначення позачергових виборів потрібна копія свідоцтва про його смерть.

Комітет Верховної Ради не може передати до Верховної Ради питання про призначення позачергових виборів у Харкові, а Верховна Рада без цього не може приступити до розгляду цього питання. Комітету потрібні дві копії документів — свідоцтва про смерть та рішення Харківської міськради про визнання мера померлим.

"Верховна Рада діє в рамках законів і Конституції. Зараз ми не маємо права оголосити вибори. Не можемо ми це зробити саме через те, що міськрада не надала необхідні документи. Зараз будуть інсинуації, що Рада затягує. Закон нам не дозволяє цього зробити. Харківська міськрада збиралася 30 грудня на сесію і могла прийняти рішення, але не зробила цього", — сказав народний депутат Дмитро Микиша ("Слуга Народу").

Його колега по фракції Олександр Качура вимагає, щоб питання якомога швидше було винесене до Верховної Ради.

"Харків'яни заслуговують, щоб були призначені вибори. За процедурою. Не бачу проблем, щоб голова комітету зв'язався з виконувачем обов'язків мера. Це питання одного дня. Харків'ян не можна залишати без мера. Що нам заважає звернутися до МВС за свідоцтвом? Люди цього чекають. Не потрібно відкладати. Я хотів би, щоб ви зв'язалися з Харковом. А то ми витратимо багато часу на листування", — заявив Качура.

Голова комітету Андрій Клочко сказав, що в телефонному режимі такі питання вирішувати не можна, шлях тільки один — чекати документи з Харківської міськради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.