Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

НАПК почало перевірку декларації голови Харківської ОДА

Вивчається фінансовий звіт Олексія Кучера.

Всього з початку перезапуску Національного агентства по запобіганню корупції для перевірки взято 468 декларацій.

Національне агентство по запобіганню корупції почало перевірку декларацій ще 13 осіб, в тому числі голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера. Про це повідомили на сайті НАПК.

Крім Кучера, співробітники НАПК вивчають декларації президента Володимира Зеленського та екс-президента Петра Порошенка, міністра культури і інформаційної політики Олександра Ткаченка, колишнього міністра Кабміну Дмитра Дубілета, колишнього міністра охорони здоров'я Іллі Ємця, екс-міністра оборони Андрія Загороднюка, екс-міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Також в списку — декларації екс-міністра культури Євгена Нищука, першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександра Шефера, начальника відділу забезпечення роботи міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Костянтина Мар'євича, директора "Кременчуцької міської телерадіокомпанії Сергія Перепелятника і заступника начальника "Печерськжитло" Лариси Ткач.

"Головною підставою для перевірки є посаду суб'єкта декларування. При чому перевіряються всі особи, які займали такі посади в 2019 році, навіть якщо на сьогодні вони не є топ-чиновниками", — відзначили в НАПК.

Однак можуть бути й інші причини — інформація про можливе порушення від громадян, медіа або юросіб, невідповідність рівня життя чиновника задекларованому майну і доходам і відмітка "член сім'ї не надав інформацію".

Як писав KHARKIV Today, НАПК перевіряє чиновників, які їздять на люксових авто при скромній зарплаті. Це допоможе виявити тих чиновників, які задекларували досить скромні доходи і одночасно користуються люксовими автомобілями, купують особняки, отримують цінні подарунки від найближчих родичів і так далі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.