Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Начальника підрозділу ДФС У Харківській області зловили на хабарі

Фото: Харьковская областная прокуратура
Вдома у чиновника пройшли обшуки.

Начальник підрозділу Державної фіскальної служби в Харківській області просив у підприємця 100 тисяч гривень хабара щомісяця.

Сьогодні вдень, 17 листопада, вдома у начальника одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області пройшли обшуки. Він вимагав від підприємця 100 тисяч гривень хабара щомісяця. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

"Податківець обіцяв не перешкоджати господарській діяльності підприємця, а саме не вживати відповідних оперативних заходів до нього. Правоохоронці задокументували два епізоди отримання неправомірної вигоди на загальну суму 170 тисяч гривень", — пояснили в прокуратурі.

Фото: Харьковская областная прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура

За даними ДБР, за гроші податківець обіцяв не реагувати на порушення з підакцизною продукцією і не притягувати підприємця до кримінальної відповідальності. Також повідомляється, що до злочинної схеми податківець залучив посередника — цивільну особу.

Вдома у підозрюваного у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) вилучили гроші і документи.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали співробітника СБУ, який вимагав хабар за розшук викраденого автомобіля

Раніше KHARKIV Today писав, що з посади усунули голову Харківського окружного адміністративного суду, яку спіймали під час передачі трьох тисяч доларів хабара одному з суддів за те, щоб та винесла потрібну постанову в адміністративній справі щодо земельного питання.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.