Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Набули чинності зміни до правил дорожнього руху: що нового для водіїв, пасажирів та пішоходів

Сьогодні на дорозі почали діяти нові правила.

У таксі доведеться їздити пристебнутими і водіям, і пасажирам, а пішоходи повинні ходити в одязі зі світловідбивальні елементами.

В Україні набрали чинності зміни до правил дорожнього руху, що стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів і пішоходів. Про це повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький.

Водії и пасажири

Тепер водії та пасажири таксі повинні пристібати паски безпеки в населених пунктах, раніше цього можна було не робити. Нові зміни в ПДР також зобов'язують пристібатися інструкторів з водіння, однак не тільки в населених пунктах, а й за межами.

"Це правило зобов'язує водіїв таксі забезпечити пасажирів пасками безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати", — підкреслив Білошицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку року харків'яни заплатили три мільйони гривень штрафу за неправильне паркування

Виняток з цього правила — тільки для водіїв і пасажирів з інвалідністю та водіїв і пасажирів оперативних і спеціальних транспортних засобів.

Номерні знаки

Змінювати розміри, форму, позначення і розміщення номерних знаків забороняється. Також не можна наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Велосипедисти

Велосипедистам дозволили їхати по смузі для маршрутних транспортних засобів.

Пішоходи

Обов'язкова вимога для пішоходів — наявність світловідбивних елементів в темний час доби і при недостатній видимості. Коли пішоходи рухаються проїжджою частиною чи узбіччям і на вулиці темно, вони повинні використовувати такі елементи, як стрічка, наклейка, жилет або бути в одязі зі світловідбивними елементами.
 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.