Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

НАБУ підготувало проєкт підозри екснардепу з Харкова

Александр Грановский.
Проєкт підозри є для двох колишніх народних депутатів Олександра Грановського і Ігоря Кононенка.

Вручити підозри Олександру Грановському і Ігорю Кононенку поки не можуть через різне "бачення детективів і прокурорів".

Національне антикорупційне бюро України підготувало проєкти підозри колишнім народним депутатам від "Блоку Петра Порошенка" Олександру Грановському і Ігорю Кононенку. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, причиною того, що екснардепам досі не вручили підозри, є різне бачення слідчими обсягу доказів і оскарження дій НАБУ в суді.

"Провадження ці є. Є і проєкти підозр. Але зараз ми допрацьовуємо, бо у детективів і прокурорів тут різне бачення на той обсяг доказів, які отримані розслідуванням. Це перше. Друге — саме по одному з цих проваджень було рішення Окружного адміністративного суду, який заборонив оголошувати в розшук і здійснювати розшук одного з фігурантів у цьому провадженні. Хоча трохи дивне рішення, як саме адміністративний суд причетний до кримінального судочинства, але було таке рішення. Зараз воно вже скасоване в апеляційній інстанції. Це була певна перешкода щодо подальшого руху за цими провадженнями", — сказав Ситник.

Статтю, за якою порушено провадження, поки не називають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ вже розслідує закупівлю китайської вакцини, якої ще немає в Україні

Відзначимо, в 2016 році колишній нардеп Олександр Онищенко заявив, що брав участь у підкупі голосів депутатів Верховної Ради для Петра Порошенка разом і Ігорем Кононенком та Олександром Грановським. Останній заявив, що ніколи не спілкувався з Онищенком та його справами не цікавився.

Грановського при Порошенкові називали "куратором президента в судах і прокуратурі". Він постійно зустрічався з суддями і прокурорами.

У серпні 2019 року НАБУ почало розслідувати декларування недостовірної інформації Ігорем Кононенком.

Як писав KHARKIV Today, Олександр Грановський балотувався на парламентських виборах в 2019 році по 169 мажоритарному округу (Київський і частина Московського районів Харкова), проте програв Олександру Куницькому від "Слуги Народу".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.