Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На території військової частини в Харкові побудують інноваційний храм

Архітектори вже розробили проєкт храму, ініціативна група меценатів та волонтерів буде допомагати в його будівництві.

Відвідувати храм зможуть не тільки нацгвардійці і правоохоронці, а й всі громадяни.

У четвер, 15 жовтня, на базі Східного територіального управління та військової частини 3017 Національної гвардії України в Харкові освятили місце, де незабаром почнуть будівництво храму Святого Великомученика Юрія-Переможця.

Благословення і освячення хреста на місці майбутнього храму провів Голова синодального управління військового духовенства православної церкви України, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янин обікрав храм на ХТЗ

"Від імені Блаженнішого Єпіфанія Митрополита Київського і всієї України вітаю всіх Вас зі святом. Будівництво Храму — це тільки початок становлення нашої душі. Саме в цей храм ви зможете приходити, щоб полікувати душу, тому що для військового дуже важливо мати міцний дух і стійкий емоційний стан", — заявив він.

На заході були присутні заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, командувач Нацгвардії генерал-полковник Микола Балан, представники керівництва Нацгвардії і Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ім'я загиблого нацгвардійця з Харківської області присвоїли бригаді Нацгвардії

Микола Балан зазначив, що в храм зможуть ходити не тільки військовослужбовці ЗСУ, правоохоронці та представники інших родів військ, а й прості громадяни. За його словами, спочатку на території планувалося побудувати каплицю, але, з огляду на велику кількість підрозділів Нацгвардії, які знаходяться в Харківській області, було прийнято рішення побудувати храм.

"Наша мета — це створення не тільки умов для проходження служби гвардійців, а й умов для задоволення їхніх духовних потреб. Саме тому в кожній військовій частині або установі НГУ є капелани. На сьогодні функціонує ряд релігійних споруд. Більшість з них — це каплиці або ж приміщення, які пристосовані для забезпечення духовних потреб", — зазначив полковник.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харкові відкрили меморіальну стіну воїнам АТО і ООС.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.