Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На ремонті школи в Чугуївському районі привласнили 1,5 мільйона гривень

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Злоумышленникам грозит от 7 до 12 лет тюрьмы с лишением права занимать аналогичные должности до трех лет и с конфискацией имущества.

Співробітники прокуратури підозрюють начальника відділу освіти однієї з районних адміністрацій та директора фірми в розтраті 1,5 мільйона бюджетних коштів під час технічного переоснащення котельні в навчально-виховному комплексі. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Слідчі встановили, що договір про ремонт котельні фірма-підрядник і відділ освіти уклали в грудні 2017 року. Однак директор фірми вніс в документацію неправдиві відомості, завищивши обсяг виконаних будівельних робіт. Начальник відділу освіти підписав відповідні акти прийому робіт.

"На підставі цього на рахунок ТОВ перераховано бюджетні кошти. Таким чином, загальна сума збитків, завданих державі, становить майже 1,5 мільйона гривень", — зазначили в прокуратурі.

Слідчі повідомили про підозру зловмисникам за ч. 2 ст. 366 і ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем за попереднього змовою групою осіб, вчинена в особливо великих розмірах, шляхом внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України .

У 2019 року в двох школах Чугуївського району були відремонтовані котельні — в Кочетку і Чкаловському.

Як писав KHARKIV Today улюблена фірма екс-заступник голови губернатора привласнила 665 тисяч гривень на ремонті, якого не робила.

Фірма "Індиго-Груп" закупила технічне обладнання для двох котелень у Куп'янську на 665 тисяч гривень дорожче реальної вартості, однак сам ремонт так і не виконала. Замість неї котельні переоснащував "Обласний інформаційно-технічний центр".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.