На прощання з Кернесом прийшли більше 100 000 чоловік

Сьогодні в ХНАТОБі пройшла церемонія прощання з мером Харкова.

Під час церемонії прощання охороняли порядок 284 поліцейських і 150 нацгвардійців.

23 грудня на прощання з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом прийшли попрощатися 110 тисяч жителів. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Нагадаємо, на кладовищі громадський порядок охоронятимуть 130 поліцейських. Близько 14:00 катафалк з труною Геннадія Кернеса виїхав на друге кладовище. Там мера поховають.

Як писав KHARKIV Today, сьогодні, 23 грудня, о 7:00 пройшло відспівування Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Богослужіння було в Благовіщенському соборі. На ньому були присутні рідні та близькі мера - кілька десятків людей.

О 9:00 пройшло прощання з Кернесом в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка. Попрощатися з ним можуть всі бажаючі. У залі перебувала дружина Кернеса Оксана Гайсинська, троє синів і невістки (пізніше вони пішли), друг і бізнесмен Павло Фукс, екснардепи Михайло Добкін та Євген Мураєв, парламентарій Вадим Новинський і мер Києва Віталій Кличко, нардеп і бізнес-партнер Павла Фукса Ігор Абрамович (ОПЗЖ), депутат Харківської облради Олег Каратуманов, нардепи від "Слуги Народу", голова ХОДА Айна Тимчук та голова облради Артур Товмасян з радниками.

Бажаючі попрощатися продовжували підходити, тому церемонію прощання продовжили на півгодини. Закінчилась вона о 14:00.

Труну на катафалку повезли на друге кладовище, там Кернеса поховають.

Відзначимо, Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня в клініці "Шаріте" в Берліні. Причиною стали ускладнення після коронавірусу.