Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На Меморіалі жертвам Голодомору в Харкові відбулися сутички (Оновлено)

ФОТО: скриншот из видео DARKHUNTER в Facebook 
Конфлікт стався між активістами патріотичних організацій і людьми, які охороняли табличку з назвою "Фельдман екопарк".

На місці події знаходиться поліція.

Сьогодні, 28 листопада, о 16:00 біля Меморіального комплексу жертвам Голодомору поруч з Окружною дорогою в Харкові сталися сутички між активістами патріотичних організацій і невідомими. Про це заявили активісти патріотичних організацій.

У Нацкорпусі повідомили, що мова йде про людей, які охороняють назву "Фельдман екопарк" (літери встановлені поруч з Меморіальним комплексом).

Як розповів лідер Харківського відділення "Національний корпусу" Костянтин Немічев, конфлікт стався після того, як вони вирішили встановити щити, які будуть нагадувати про Голодомор. Патріотам намагалися перешкодити це зробити "спортсмени, які охороняли паркан і букви" (назва "Фельдман екопарк" — ред.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські націоналісти прийшли до Фельдману

"Тема Голодомору і пам'яті про цю страшну трагедію є дуже чутливою на сьогоднішній день. На Харківщині немає поховань і Меморіал пам'яті жертв Голодомору поки єдине упорядковане місце пам'яті в області", — повідомили в Нацкопусі.

На місці події знаходиться поліція.

Патріотам вдалося встановити щити з написом "Голодомор" і прізвищами його організаторів.

Мемориал жертвам Голодомора столкновения
ФОТО: скріншот з відео DARKHUNTER в Facebook 

У відділі комунікації поліції Харківської області розповіли, що заходи із вшанування пам'яті жертв Голодомору в Харкові і області пройшли без порушень правопорядку. За дотриманням правопорядку стежили 120 співробітників поліції і 50 військовослужбовців Нацгвардії України.

"Сьогодні в Харкові і на Меморіальному комплексі в Дергачівському районі відбувся ряд заходів, присвячених пам'яті жертв Голодомору. Покласти квіти до пам'ятних знаків прийшли близько 380 громадян. Завдяки вжитим правоохоронцями заходам порушень правопорядку не допущено",  — повідомили в поліції.

У Нацкорпусі фотографії розгорнутих банерів з прізвищами організаторів Голодомору на тлі пам'ятника виклали в соціальні мережі організації.

Напомним, рядом с памятником Голодомору в Харьковской области народный депутат поселил животных. В 100 метрах от Мемориального комплекса установили буквы "Фельдман экопарк". 6 ноября группа неизвестных людей убрала эту надпись. Ее восстановили 12 ноября. 25 ноября "Фельдман экопарк" пообещал убрать фамилию нардепа от Мемориала. В Экопарке не смогли отказать Украинскому институту нацпамяти.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.