Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На кордоні в Харківській області переправляли нелегальних мігрантів

В СБУ кажуть, що канал нелегальної міграції використовував криміналітет.

Організували канал нелегальної міграції троє жителів Харківської області.

Протягом року зловмисники через власні зв'язки серед криміналітету шукали бажаючих нелегально перетнути російсько-український кордон. За оперативною інформацією, "клієнтами" фігурантів були іноземці, які перебувають в країні нелегально, представники кримінальних кіл, підозрювані в скоєнні злочинів в Україні і за кордоном. Про це повідомив начальник пресцентру управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

"Вартість "трансферу" становила 1,5 тисячі доларів з кожного нелегального мігранта. В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували кілька фактів незаконного переміщення осіб через державний кордон України", — розповіли в СБУ.

За даними поліції, 7 серпня недалеко від села Одноробівка (Золочівський район) затримали 26-річного жителя Пісочина, він перевів на територію України з боку Росії громадянина Азербайджану. Копи встановили, що до скоєння злочину також причетні чоловіки віком 52 та 39 років.

Фото: ГУНП в Харьковской области
Фото: ГУ НП в Харківській області

Зараз вирішується питання про повідомлення трьом учасникам групи про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переміщення людей через кордон), і кваліфікації їх дій, як вчинених у складі організованої групи. Згідно санкції статті зловмисникам загрожує тюремне ув'язнення терміном від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років. Найближчим часом вдома у фігурантів планують провести обшуки.

СБУ перевіряє можливість використання заблокованого каналу нелегальної міграції бойовиками так званих "Л / ДНР".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.