Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На Харківську область насувається гроза: синоптики оголосили штормове попередження

В Харькове ожидают грозы. Фото: Український Гідрометцентр/VK
В Харькове ожидают грозы.
Але опади пройдуть локально, не по всій області.

Грози вже прийшли до Нової Водолаги, до кінця дня вони можуть поширитися по інших населених пунктах області.

20 серпня в Харківській області оголосили штормове попередження. В найближчу годину та до кінця доби пройдуть грози. Про це повідомив KHARKIV Today синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кибальчич.

"У нас сьогодні вдень і до кінця доби є умови гроз по Харкову і області, тому ми видали штормове попередження, яке актуальне — 20 числа. Можуть бути локальні опади. У нас зараз умови такі, що опади нерівномірно випадають, відповідно в одному районі Харкові можуть бути, а в іншому — можуть і не бути. Так, щоб по всій області, ми не чекаємо сьогодні. Опади — конвективного характеру, це найбільш характерний вид опадів для цього періоду, 90% влітку таких випадає. По області у нас вже є грози, над Новою Водолагою. В цілому буде посилюватися ситуація до кінця доби. Просто в самому Харкові ще поки немає", — пояснив Кибальчич.

Температура повітря в Харкові зараз становить 30 градусів тепла, в області — від 28 до 34. Найбільш жарко на Південному Сході — в Ізюмському районі (до 35 градусів). Однак з грозами прийде похолодання, на нього чекають 22 серпня.

"До вечора завтрашнього дня буде проходити холодний фронт з Півночі. На 22 число ми чекаємо теж вночі дощ і зниження температури. Завтра ще буде досить жарко — 27-32 градуси. А вже 22-го буде вдень ​​плюс 21-26 градусів. Це щодо істотного зниження температури", — сказав Кибальчич.

Така погода — характерна для серпня, кажуть синоптики. Грози пройдуть локально по всій країні.

"У нас малоградієнтне поле зниженого тиску і нестійка повітряна маса місцевого походження, тому у нас в денний час за рахунок термічної конвекції розвиваються купчасто-дощові хмари і відповідно грози. Це суто локальне явище. Над Сходом України зараз розвиваються конвективні хмари", — відзначили в Харківському гідрометцентрі.

При цьому тепло ще буде. Вже 23 серпня прогнозують невелике підвищення температури — вдень плюс 23-28, проте ночі будуть прохолодними — плюс 10-15. Опадів не передбачають.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.