Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок за кордон

У зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 в світі, громадян України просять не виїжджати з країни без крайньої необхідності.

У разі, якщо подорож заплановано, необхідно, перш за все, переконатися, що поїздка дійсно можлива.

Міністерство закордонних справ України рекомендує не виїжджати за межі країни без крайньої необхідності. Відповідне звернення розміщене на сайті МЗС.

При прийнятті рішення про поїздку, туристам рекомендують орієнтуватися на актуальні офіційні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо поширення коронавірусної інфекції в світі та найбільш уражені регіони.

У разі, якщо подорож було заплановано і оплачено, в МЗС радять, перш за все, переконатися, що поїздка дійсно можлива. Для цього потрібно зв'язатися з авіакомпанією або туристичною фірмою, уточнити актуальний стан карантину в країні і перевірити статус бронювання. Оскільки ситуація може змінюватися, необхідно постійно перебувати на зв'язку з оператором. Також можна зв'язатися з дипломатичною установою України в країні, куди заплановано подорож і з представництвом цієї держави в Україні. Офіційні органи зможуть надати повну і актуальну інформацію про діючі карантинні обмеження.

Крім того, МЗС рекомендує максимально подбати про власну безпеку: вивчити умови страхового полісу та взяти з собою додаткові кошти на випадок надзвичайної ситуації, наприклад, скасування зворотного рейсу.

Тим, хто виїхав за межі України, необхідно уникати відвідування уражених вірусом регіонів, стежити за всіма повідомленнями місцевих органів влади і в обов'язковому порядку дотримуватися всі їхніх вимог.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.