Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мусєєв пообіцяв повернутися до Харкова. Каже, підозру в зраді зняли

Расследование в отношении Мусеева приостановлено, - прокуратура. Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Максим Мусеев (слева) хочет назад в Харькова. Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Після втечі з України Максим Мусєєв жив в Чехії, бував в Москві, а зараз відпочиває в Туреччині.

Депутат Харківської міськради, екс-глава Холодногірської РДА Максим Мусєєв планує повернутися до Харкова через два роки після втечі.

Максим Мусєєв анонсував своє повернення в Харків. Підставою стало рішення Харківського апеляційного суду.

"Сьогодні колегія суддів Харківського апеляційного суду винесла остаточне рішення про зняття з мене підозри в зраді. За 2 роки слідство і судові органи не знайшли підтвердження інформації, викладеної в анонімці, яка і послужила приводом для відкриття кримінального провадження. Рішення вступило в силу і оскарженню не підлягає ", — повідомив Мусєєв у своєму Фейсбуці.

Мусєєв пообіцяв, що повернеться  найближчим часом. Залишаючись депутатом Харківської міськради, він ще може встигнути на останню сесію в цій каденції (вона повинна була відбутися 30 вересня, але знову скасована). На питання, чи буде брати активну участь у виборчій кампанії, Мусєєв відповів неоднозначно.

"Я, як громадянин, ніколи не стою осторонь від виборчих кампаній і буду брати участь як виборець. Апеляційний суд поставив крапку в справі. Мені є чим зайнятися в Україні", — сказав Мусєєв KHARKIV Today.

Чи він повернеться виключно до бізнесу, Мусєєв також не сказав: ще нібито не прийняв рішення.

Не виключено, що Мусєєв буде в міському списку Блоку Кернеса "Успішний Харків" за прикладом депутата Харківської облради Альберта Кононенко, якому в 2018 також пред'явили підозру і він втік. Зараз Кононенко - кандидат в депутати від партії Кернеса в Харківську облраду. 

Відомо, що Максим Мусєєв жив після втечі в Чехії, бував в Москві, а зараз відпочиває в Туреччині.

У Харківському апеляційному суді пообіцяли пізніше надати інформацію про цю справу. У розкладі суду дійсно було засідання колегії суддів Шабельникова, Савченко і Савенко у справі про скасування повідомлення про підозру.

У Харківській обласній прокуратурі KHARKIV Today підтвердили, що рішенням Харківського апеляційного суду було залишено в силі рішення Київського районного суду про скасування повідомлення про підозру.

Як писав KHARKIV Today, в жовтні 2018 року Київська районний суд Харкова оголосив Максима Мусєєва в міжнародний розшук. У рішенні суду сказано, що він, перебуваючи за кордоном з 26 серпня по 12 вересня того ж року, завдав шкоди державній безпеці України.

Геннадій Кернес відсторонив Мусєєва з посади глави Холодногірського району. При цьому градоначальник заявляв про те, що не вважає Мусєєва "зрадником".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.