Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

МОЗ закликає батьків вакцинувати своїх дітей

Сьогодні роблять щеплення від десяти небезпечних інфекційних захворювань.

Українців просять не боятися робити щеплення під час пандемії коронавірусу.

У Міністерстві охорони здоров'я закликають батьків вакцинувати своїх дітей, згідно з національним календарем щеплень.

"Під час пандемії COVID-19 багато хто боїться звертатися до лікаря або робити щеплення дитині. Насправді це дуже актуально. Ми просимо вас робити щеплення вашим дітям, тому що це вбереже їх від інших небезпечних хвороб", — сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

У МОЗ відзначили, щорічно завдяки щепленням, в світі вдається зберегти від 2 до 3 мільйонів життів дітей, багато хвороб вже переможені.

"Завдяки вакцинації, наприклад, людство перемогло повністю натуральну віспу, або захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%. Щорічно понад 750 тисяч дітей уникають інвалідності, знизився рівень захворюваності на дифтерію, краснуху, паротит. Щорічна смертність новонароджених знизилася в 13 разів", — пояснив Степанов.

В Україні сьогодні безкоштовно роблять щеплення від десяти інфекційних захворювань — туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правцю, кашлюку, корі, паротиту, краснухи, вірусного гепатиту B, гемофільної інфекції.

Вакцинують у відповідних пунктах при лікарнях і згідно з національним календарем щеплень. Інформацію про щеплення можна дізнатися у сімейних лікарів або на гарячій лінії Міністерства охорони здоров'я України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.