Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

МОЗ рекомендує заборонити роботу ринків

На ринках не дотримувалися правил, які були встановлені МОЗ 30 березня.

Це не заборона, а рекомендація закрити ринки, яку повинна виконати місцева влада.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко рекомендує місцевій владі заборонити роботу ринків, щоб уповільнити поширення коронавірусу. Відповідну постанову, підписану ним 16 квітня, опубліковано на сайті МОЗ.

"Рекомендувати місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування з метою протидії поширенню коронавірусу в місцях перебування масового скупчення людей, заборонити функціонування ринків  — продовольчих, непродовольчих та змішаних", — йдеться в постанові.

Роботу ринків заборонили відразу після початку карантину, проте 30 березня міністерство видало постанову, в якій дозволило продовольчим ринкам працювати при певних умовах. Це обов'язково повинні були бути ринки харчових продуктів, відвідувачі повинні дотримуватися дистанції — на 20 квадратних метрах торгової площі не повинно бути більше однієї людини, відстань між покупцями в чергах має бути не менше 1,5 метра.

І торговці, і покупці повинні носити маски та рукавички. Якщо мова йде про ринки вихідного дня, то відстань між місцями торгівлі має становити не менше 3 метрів.

На ринках не дотримувалися цих правил, і 14 квітня Ляшко заявив, що постанова про дозвіл роботи продовольчих ринків втратила силу. Це рішення головний санлікар пояснив "фактами зловживань органів місцевого самоврядування, коли вони відкривали ринки в антисанітарних умовах".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.