Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міжнародний кінофестиваль в Харкові відкриє фільм-призер Венеціанського кінофестивалю

Фото: Instagram/atlantis.movie
Фільм "Атлантида" презентують режисер, продюсер, оператор і виконавці головних ролей.

Ролі в цьому ігровому кіно виконують непрофесійні актори.

Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs відкриє фільм "Атлантида" Валентина Васяновича. На великому екрані харків'янам покажуть кінострічку, яка отримала головний приз в секції "Горизонти" 76-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю.

29 жовтня до Харкова на презентацію кінострічки приїдуть режисер, продюсер, оператор і виконавці головних ролей.

Події в "Атлантиді" відбуваються у 2025 році, Україна виграла війну з Росією і повернула окупований Донбас. Але територія непридатна для проживання. При цьому на тлі запустіння народжується нова любов.

Всі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори, серед них колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк.

"З 2018 року на нашому документальному кінофестивалі існує секція ігрових фільмів MeetNonDocs. Ці кінокартини добре сприймають глядачі, але головне — це також картини-документи, створені на реальних подіях, де в основу покладено важкі й трагічні сторінки сучасної української історії, як війна на Донбасі, окупація Криму тощо. Саме тому ми і показуємо "Атлантиду" — надважливий фільм, який осмислює трагічні події на Сході країни, всього лише в кількох сотнях кілометрів від Харкова", — пояснила директор кінофестивалю Kharkiv MeetDocs Євгенія Крігсхайм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові відбирають проєкти на пітчинг кінофестивалю Kharkiv MeetDocs

Після представлення "Атлантиди" відбудеться Public talk з харківськими кінематографістами і студентами профільних вузів, де автор кінострічки Валентин Васянович розповість про досвід творця в кіно, про те, як йому вдається виконувати відразу кілька ролей під час роботи над картиною (режисер, оператор-постановник, сценарист, продюсер) і розповість про створення ключових для нього кінострічок, над якими він працював: "Атлантида", "Рівень Чорного", "Сутінки" і "Плем'я" (оператор-постановник і співпродюсер фільму).

Побачити фільм можна 29 жовтня в Театрально-концертному центрі (колишній малий зал ХНАТОБу). Перед переглядом запланована урочиста церемонія. Широкий прокат "Атлантиди" запланований з 5 листопада.

Нагадаємо, Kharkiv MeetDocs — найбільший міжнародний кінофестиваль документальних і художніх фільмів, який фокусується на культурі, проблемах та повсякденному житті східних областей нашої країни. У 2020 році він відбудеться вже в четвертий раз і буде проходити в змішаному онлайн- і офлайн-форматах. Онлайн-частина пройде з 26 по 29 жовтня. Офлайн-частина відбудеться в Харкові з 29 по 31 жовтня.

Вперше на кінофестивалі онлайн відбудеться Національний конкурс повнометражних документальних фільмів, вироблених в Україні або в копродукції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.