Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Мінус" Московський проспект, плюс величезні затори: як проїхати в центрі Харкова

У розпал карантину в Харкові почали ремонт однієї з головних артерій — Московського проспекту, трохи раніше розкопали трамвайний переїзд на перехресті вулиць Плеханівської і Молочної. Це викликало гнів не тільки автомобілістів, але і пасажирів громадського транспорту.

Поки метро стоїть — в Харкові одночасно ремонтують Московський проспект і трамвайний переїзд на перехресті вулиць Плеханівської і Молочної. Це викликало гнів не тільки автомобілістів, але і пасажирів громадського транспорту: деякі трамваї не ходять, частина змінила маршрут.

З ночі 18 травня і до 1 вересня водії об'їжджають Московський проспект (на ділянці від Гімназійної набережної до вулиці Богдана Хмельницького). Проїхати по Горбатому мосту і провулку Фейєрбаха також не можна. Через початок ремонту проспекту в самому центрі затори утворилися від Горбатого моста, на проспекті Гагаріна. Плюс до цього за традицією "стоїть" початок вулиці Пушкінської.

У той же час третій тиждень тривають роботи на трамвайних коліях на перехресті вулиць Молочної і Плеханівської. Цей переїзд створює труднощі на початку Плеханівської. Крім того, харків'яни повідомляють про затори і в районі метро "Київська".

За словами Дмитра Харченка, в перший день автомобілісти плутаються і не розуміють, як об'їжджати закриту ділянку.

"Сьогодні опівночі тільки перекрили. Я вранці виїхав з того району, через центр на Олексіївку — без проблем. Але була "тягнучка" від метро "Київська" до Московського проспекту. Як це буде — незрозуміло, поки всі плутаються, їдуть, не переклавши свої маршрути, не знають, де односторонній, а де двосторонній рух. Якийсь час потрібно почекати, щоб зрозуміти, як там їздити. Горбатий міст відкритий тільки на поїздку до  центру, стоїть поліцейський, регулює, перекрита друга смуга, привчає всіх. Там знаки висять, але люди з незвички не бачать. Багато машин плутаються, заїжджають в тупики, розвертаються і їдуть далі. Я сам нервую, але розумію, що іншого шляху немає. Інших доріг в Харкові немає", — розповів KHARKIV Today автомобіліст.

В патрульній поліції розповіли, як об'їхати закриту ділянку, але ця схема точно не вирішує проблему заторів. Як об'їжджати ділянку:

  • при русі до центру міста: правий поворот на майдан Фейєрбаха, далі односторонній рух до перехрестя вулиці Шевченка та провулку Фейєрбаха, далі з чотирьох смуг для руху відповідно до знаків 5.16;
  • при русі з центру міста: правий поворот на Гімназійну набережну, рух до вулиці Шота Руставелі, виїзд на площу Героїв Небесної Сотні, виїзд на Московський проспект; або правий поворот на Гімназійну набережну, рух до перехрестя з круговим рухом, виїзд на проспект Гагаріна.
  • рух транспорту з вулиці Шевченка і з Харківської набережної в провулок Фейєрбаха заборонено.
Фото: патрульная полиция

Незручності ремонтні роботи доставляють і пасажирам громадського транспорту. Не курсують трамваї № 5 і № 6 і ходять за зміненими маршрутами трамваї № 8 і № 27 та тролейбуси №2, №46 та №19. Схеми руху — нижче.

"Хто ще не знає про найкращу харківську транспортну розв'язку. В місті-мільйоннику без метро та іншої урбанізації зупиняють маршрут трамвая №6 на рік. Цього року знову і знову перекопують Московський проспект. На Салтівку можна буде дістатися лише на 27 трамваї з одним вагоном", —обурюється Світлана Зінов'єва.

Как ходят трамваи в Харькове (№5, №6 не курсируют). Схема: Харьковский горсовет
Як ходять трамваї в Харкові (№5, №6 не курсують). Схема: Харківська міськрада
Как ходят троллейбусы в Харькове. Схема: Харьковский горсовет
Як ходять тролейбуси в Харкові. Схема: Харківська міськрада

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.